x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008/ Portocale tari - Olanda-Italia: 3-0

Euro 2008/ Portocale tari - Olanda-Italia: 3-0

de Ionut Paduraru    |    10 Iun 2008   •   00:00
Euro 2008/ Portocale tari - Olanda-Italia: 3-0

Campioana mondială a fost umilită
Trupa lui Marco van Basten a reuşit surpriza serii: a cîştigat cu scor de neprezentare în faţa campioanei mondiale Italia şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturi.



Campioana mondială a fost umilită
Trupa lui Marco van Basten a reuşit surpriza serii: a cîştigat cu scor de neprezentare în faţa campioanei mondiale Italia şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturi.

Italienii au început mai bine, dar Luca Toni a ratat în două rînduri, în minutele 3 şi 12. Primul avertisment din partea olandeză a venit în minutul 18. Van Nistelrooy, găsit excelent de Kuyt, l-a depăşit şi pe portarul Buffon şi, deşi a fost incomodat de acesta, a continuat faza, centrînd în final prea puternic. La mijlocul reprizei secunde a urmat o nouă fază periculoasă la poarta italienilor. Balonul trimis din lovitură liberă de Sneijder a fost deviat de Materazzi, trecînd la mică distanţă de buturile lui Buffon. Deschiderea scorului avea însă să vină la scurt timp, în minutul 24. Şutul lui Van der Vaart din lovitură liberă a fost respins în primă fază, Sjneider a retrimis spre poartă şi Van Nistelrooy, aflat în poziţie de ofsaid, a împins mingea în poartă.

DESPRINDERE. Peste numai cinci minute, olandezii se distanţau după o fază superbă, pornită din propriul careu. Van Bronckhorst a respins de pe linia porţii în urma unui corner executat de Pirlo, a sprintat şi a reprimit balonul la 30 de metri de poarta lui Buffon, a centrat pentru Kuyt, acesta a trimis înapoi la Sjneider, care a înscris la colţul scurt, cu o reluare spectaculoasă. Pe finalul primei reprize, italienii puteau reduce din diferenţă, dar şutul lui Di Natale, de la 20 de metri, a trecut puţin peste poarta lui Van der Sar. Eforturile campionilor mondiali s-au înteţit în partea secundă. Elevii lui Roberto Donadoni şi-au creat două mari ocazii de gol, prin Luca Toni şi Pirlo. La aceasta din urmă, Van der Sar a respins miraculos un balon care se îndrepta spre vinclu, iar pe contraatac Olanda a făcut 3-0, după lovitura de cap a lui Van Bronckhorst (’79). Batavii reuşesc cea mai drastică diferenţă de scor de la această ediţie a CE, în timp ce Italia va fi un veritabil animal rănit la partida de vineri cu România.

Echipe:
Olanda: Van der Sar – Ooijer, Boulahrouz (’78 Heitinga), Mathijsen, Van Bronckhorst – Sneijder, Engelaar, Van der Vaart, De Jong, Kuyt (’81 Afellay) – Van Nistelrooy. Antrenor: Marco van Basten

Italia:
Buffon – Panucci, Barzagli, Materazzi (’56 Grosso), Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Gattuso – Camoranesi (’76 Cassano), Toni, Di Natale (’65 Del Piero). Antrenor: Roberto Donadoni.

×
Subiecte în articol: sport