x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 1 iulie 2004

EUROFLASH - 1 iulie 2004

30 Iun 2004   •   00:00

Henrik Larsson, doi ani la Barcelona

In varsta de 32 de ani, atacantul si vedeta nationalei Suediei Henrik Larsson a semnat ieri un contract pe doi ani cu FC Barcelona. "Ma incanta ca voi juca la un club mare, unde presiunea este enorma. Tot ce pot sa spun este ca nu sunt aici pentru o vacanta. Ma voi bate cu toate fortele pana la finalul contractului", a declarat Larsson. "Vikingul" a petrecut 7 ani la Celtic Glasgow, fiind cel mai prolific marcator din istoria "verzilor", cu 242 de goluri inscrise in 315 prezente. In Catalunia, Larsson va purta tricoul cu numarul 17.

VARIANTA. Arbitrul italian Pierluigi Collina nu exclude posibilitatea de a conduce la centru partide din campionatul Angliei. Italianul, considerat cel mai bun arbitru din lume, are 44 de ani, iar daca va conduce la centru partide in Premier League va putea face acest lucru inca trei sezoane, pana la varsta de 48 de ani. In Italia, Collina poate arbitra doar pana la varsta de 45 de ani. "Mai am inca un an la dispozitie pentru a ma gandi la ceea ce voi face. Nu este momentul sa iau decizii acum, pentru ca sunt foarte ocupat", a spus Collina, care va conduce azi semifinala Grecia - Cehia, de la Euro 2004.

AMENZI. Federatiile de fotbal ale Rusiei, Bulgariei si Suediei au fost amendate de UEFA cu aproximativ 14.000 de euro. Rusia a fost sanctionata cu 9.200 de euro pentru comportamentul jucatorilor in meciul cu Grecia, scor 2-1, cand acestia au primit nu mai putin de sase cartonase galbene. Federatiile Bulgariei si Suediei au fost sanctionate cu 3.290 de euro, respectiv 1.320 de euro, din cauza comportamentului suporterilor. De asemenea, UEFA a informat ca Federatia Portugheza de Fotbal a facut apel la amenda de 9.000 de euro, decisa de comisia de control si disciplina pentru nerespectarea regulilor privind echipamentul de joc.

AMENINTARI. Arbitrul elvetian Urs Meier, care a anulat, pe motiv de fault in atac, un gol inscris de Sol Campbell in minutul 90 al partidei Anglia - Portugalia (7-8), din sferturile de finala ale campionatului european, a declarat pentru cotidianul A-Bola ca a primit amenintari cu moartea. Drept urmare, elvetianul, ajuns acasa, impreuna cu familia, s-a retras in cantonul Argovia. Ei vor fi paziti 24 de ore din 24, Meier mobilizand forte de paza si la magazinul pe care il detine. In cazul in care cavalerul fluierului va parasi resedinta, acesta va fi escortat tot timpul de doua garzi de corp.

INITIATIVA. Deputatii olandezi au obtinut ieri dreptul de a-si intrerupe lucrarile pentru a putea urmari semifinala dintre Portugalia si Olanda. Nu este un caz singular in Tara Lalelelor, producatorul de mobila Ikea hotarand, de asemenea, sa-si trimita acasa colaboratorii olandezi cu o ora si un sfert mai devreme decat de obicei. In schimb, angajatii din supermarket-uri din Olanda nu s-au putut bucura de un asemenea privilegiu, ei fiind nevoiti sa ramana la serviciu.

×
Subiecte în articol: sport