x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 24 iunie 2004

EUROFLASH - 24 iunie 2004

24 Iun 2004   •   00:00

Pleaca Trapattoni, vine Lippi

Eliminarea "azzurrilor" a provocat un adevarat cutremur la nivelul conducerii Federatiei Italiene de Fotbal. Singurul care plateste, cel putin pentru moment, este selectionerul Giovanni Trapattoni (foto). Consiliul Federal, care se va reuni maine, va anunta oficial plecarea lui Trap si sosirea lui Marcello Lippi pe banca tehnica a peninsularilor. Si presedintele Franco Carraro isi va prezenta demisia, dar potrivit presei italiene el va ramane in functie pana la alegerile de la sfarsitul anului, pentru a nu lasa Federatia descoperita. CROATIA. Otto Barici a anuntat ca nu va mai antrena echipa nationala a Croatiei, dupa ce aceasta a ratat calificarea in sferturile de finala ale Campionatului European din Portugalia. "Federatia croata vrea sa imi prelungeasca contractul, dar eu nu mai doresc sa raman. Am alte prioritati in acest moment", a declarat Barici, in varsta de 72 de ani.

DISTINCTIE. Arbitrul italian Pierluigi Collina va primi titlul de doctor in stiinta din partea Universitatii Hull din Anglia, distinctia urmand a-i fi acordata la 14 iulie, in cadrul unei ceremonii. "Collina a oferit multe arbitrajului. El a adus obiectivitate si corectitudine, dar si abilitatea de a lua rapid decizii bazate pe fapte evidente", a declarat David Sewell, decanul facultatii.

FRANTA. Contractul selectionerului Frantei, Jacques Santini, cu Federatia Franceza de Fotbal expira dupa ultimul meci pe care-l va disputa Franta la Euro-2004, Santini urmand sa pregateasca echipa engleza Tottenham. Astfel, presedintele federatiei, Claude Simonet, a afirmat ca exista trei candidati pentru acest post, Laurent Blanc si Jean Tigana putand fi doi dintre ei.

ELVETIA. Jucatorii Jorg Stiel, Stephane Chapuisat si Fabio Celestini si-au anuntat retragerea din echipa nationala a Elvetiei, dupa infrangerea in fata Frantei, scor 1-3, in ultima etapa a grupei B a Campionatului European. Cei trei au facut parte din echipa Elvetiei, care a fost invinsa si de nationala Angliei, cu scorul de 3-0, si a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Croatia.

AZI: PORTUGALIA-ANGLIA

PORTUGALIA
Presa portugheza de ieri sustine ca selectionerul Felipe Scolari trebuie sa inceapa cu Nuno Gomes titular, omul care a punctat decisiv impotriva Spaniei si este numarul 1 in topul preferintelor suporterilor. Jucatorul lui Manchester United Cristiano Ronaldo, alt om de baza in tabara lusitana, avertizeaza asupra soliditatii defensivei britanice: "Cu Neville, Cole sau Campbell va fi greu. Este o echipa foarte bine sudata, cu mari individualitati. Trebuie sa fim la cel mai inalt nivel pentru a-i invinge", a declarat Ronaldo. In tabara portugheza nu exista probleme medicale sau legate de suspendari.

Echipa
Ricardo - P. Ferreira, Andrade, F. Couto, Rui Jorge - Figo, Petit, Costinha, C. Ronaldo - Nuno Gomes, Pauleta. Antrenor: Luis Felipe Scolari

ANGLIA
Sven-Goran Eriksson mizeaza pe forma de exceptie a lui Rooney, dar si pe explozia lui Michael Owen. "Simt ca redevin eu insumi cu fiecare meci ce trece. E timpul sa si marchez, nu sa raman doar servantul lui Rooney", a declarat atacantul lui Liverpool. Totusi, intreg Albionul spera ca "era Rooney" sa continue, iar editia de ieri a cotidianului The Sun gazduieste doua interviuri elogioase la adresa pustiului de 18 ani, din partea fostelor mari glorii Pele si George Best. Britanicii sunt increzatori, mai ales ca in februarie, la Faro, intr-un meci amical, au dominat Portugalia, iar rezultatul final a fost 1-1.

Echipa
James - G. Neville, Terry, Campbell, A. Cole - Beckham, Lampard, Scholes, Gerrard - Owen, Rooney. Antrenor: Sven-Goran Eriksson
×
Subiecte în articol: sport echipa