x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 28 iunie 2004

EUROFLASH - 28 iunie 2004

28 Iun 2004   •   00:00

Deco, transferat la FC Barcelona

Cotidianul spaniol Sport a anuntat ieri ca, daca nu se vor produce surprize de ultim moment, internationalul portughez Deco va juca in urmatorii 5 ani la FC Barcelona. Sursa citata mentioneaza ca negocierile dintre gruparea catalana si FC Porto, actualul club al brazilianului naturalizat portughez s-au purtat la 16 iunie, cele doua parti convenind sa nu faca public transferul decat dupa terminarea EURO 2004. Dupa toate probabilitatile, FC Barcelona va plati pentru Deco 15 milioane de euro plus un jucator, cel mai probabil Quaresma.

PELERINAJ. Ricardo, goalkeeperul reprezentativei Portugaliei, a promis ca va pleca in pelerinaj la Fatima, daca selectionata antrenata de Luiz Felipe Scolari va castiga Campionatul European. "Daca vom fi incoronati, voi pleca pe jos la Fatima", a declarat fotbalistul, care este gata sa parcurga cei 120 de kilometri care despart Fatima de Lisabona. Localitatea Fatima a devenit un loc de pelerinaj in 1917, cand trei copii pastori au afirmat ca au fost martorii a sase aparitii ale Fecioarei Maria. Si Luiz Felipe Scolari are un loc preferat de pelerinaj - localitatea italiana Caravaggio, unde Fecioara Maria i s-a aratat unui fermier in anul 1432.

INCERTI. Atacantul Nuño Gomes si fundasul Jorge Andrade sunt accidentati la glezna, dar ar putea fi refacuti pana miercuri, cand reprezentativa Portugaliei va juca in semifinalele Campionatului European in fata Olandei. "Ei urmeaza un tratament specific de refacere si ar trebui sa poata juca in meciul urmator", a declarat medicul echipei, Enrique Jones.

SANCTIUNI. UEFA a amendat selectionatele Portugaliei si Italiei cu cate 1.980 de euro, pentru ca au incalcat regulamentul privind numarul persoanelor autorizate sa stea in zona bancii tehnice in timpul campionatului european. Portugalia a fost sanctionata pentru ca au existat prea multe persoane in zona respectiva in timpul meciului cu Spania, scor 1-0, disputat la 20 iunie, in timp ce Italia, care a fost eliminata in faza grupelor, a incalcat aceasta regula in partida cu Suedia, scor 1-1, disputata la 18 iunie, in grupa C a turneului.

REACTIE. Dupa ce a fost acuzat de jucatorii englezi ca a anulat pe nedrept un gol inscris de Sol Campbell, in minutul 90 al meciului dintre Portugalia si Anglia, arbitrul elvetian Urs Meier a replicat declarand ca englezii incearca sa faca din el "un tap ispasitor" pentru eliminarea Angliei de la Euro 2004. Meier a condus la centru partida din sferturile de finala ale competitiei, care s-a terminat cu victoria "lusitanilor", scor 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare. "A fost un fault clar al lui John Terry la portarul Ricardo inainte ca Sol Campbell sa inscrie. Englezii cauta un tap ispasitor si incearca sa ma acuze pe mine. Anglia trebuie sa inteleaga faptul ca ne aflam la Euro-2004, si nu in Premier League", a declarat Meier.

×
Subiecte în articol: sport