x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 29 iunie 2004

EUROFLASH - 29 iunie 2004

29 Iun 2004   •   00:00

Markus Merk arbitreaza finala

Germanul Markus Merk (foto) a fost desemnat ieri sa conduca finala Euro 2004, care se va disputa pe 4 iulie la Lisabona. Nascut la Kaiserslautern in urma cu 42 de ani, Merk e de profesie dentist. Arbitru FIFA din 1992, germanul a oficiat la JO de la Barcelona (1992), la Euro 2000, la CM din 2002 si la Cupa Confederatiilor in 2003. La Euro 2004, Merk a condus la centru intalnirile Franta - Anglia 2-1 si Suedia - Danemarca 2-2. Semifinala Portugalia - Olanda va fi condusa de suedezul Anders Frisk, iar Grecia - Cehia de italianul Pierluigi Collina.

PREFERINTE. Internationalul francez Robert Pires a declarat pentru cotidianul portughez A Bola ca isi doreste ca Portugalia sa castige Campionatul European de fotbal. "Ma bucur foarte mult pentru Portugalia. In calitate de fiu al Portugaliei, vreau ca aceasta tara sa castige. Am vazut Portugalia in meciul cu Anglia si cred ca poate ajunge in finala si poate castiga Euro 2004", a spus mijlocasul francez. Pires, care evolueaza la Arsenal, s-a nascut in ianuarie 1973, la Reims, unde tatal sau, Antonio, originar din Ponte de Lima (nordul Portugaliei), s-a mutat pentru a evita inrolarea in armata.

RECUNOSTINTA. Ministrul elen de Interne, Giorgios Voulgarakis, doreste ca selectionerului Otto Rehhagel sa i se acorde cetatenie greaca, pentru contributia avuta la calificarea reprezentativei Greciei in semifinalele Euro 2004. "Voi propune ca lui Rehhagel sa i se acorde cetatenia elena, daca procedurile vor permite acest lucru. El a demonstrat ca are suflet de elen", a spus Voulgarakis. Mai multe personalitati din Grecia l-au felicitat public pe Otto Rehhagel pentru rigoarea cu care a condus reprezentativa elena la Euro 2004, calificandu-se in semifinalele competitiei. Germanul, in varsta de 65 de ani, a preluat nationala Greciei in anul 2001.

TRANSFER. Alex Ferguson, antrenorul formatiei Manchester United, este dispus sa-l cedeze pe atacantul Ruud van Nistelrooy la Real Madrid, contra sumei de 30 de milioane de lire sterline, pentru a-l putea achizitiona pe Wayne Rooney de la Everton. "In mod normal, Ferguson nu i-ar da drumul olandezului, dar este disperat sa-l aduca pe Rooney. Atacantul lui Everton nu vrea sa plece din nord-vestul Angliei, asa ca un transfer la Chelsea iese din discutie. Legendele lui Manchester, George Best si Peter Schmeichel, sustin ca Old Trafford ar fi locul ideal pentru Rooney", scrie cotidianul britanic The Sun.

RECUPERAT. Mijlocasul elen Stelios Giannakopoulos, accidentat la gamba in timpul meciului din grupa A, contra Spaniei, va putea evolua in meciul din semifinalele campionatului european, pe care reprezentativa Greciei il va disputa, joi, la Porto, in compania Cehiei, informeaza Marca. "Jucatorul este aproape recuperat. A inceput antrenamentele cu mingea si este foarte probabil ca pana joi sa fie apt de joc, deci este foarte probabil ca Giannakopoulos sa evolueze in semifinale", a declarat medicul selectionatei Greciei.

×
Subiecte în articol: sport