x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Evoluţie pozitivă, dar start ratat

Evoluţie pozitivă, dar start ratat

de Mihai Igirosanu    |    01 Mar 2009   •   00:00

STEAUA – FC VASLUI 1-1 • GIGI BECALI A FOST CONTESTAT IAR DE FANI
Deşi jocul a oferit câteva semne bune, roş-albaştrii au pornit ezitant returul, în faţa unui adversar care a beneficiat de câteva implanturi interesante, dar cam atât. Cei 15.000 de fani stelişti prezenţi în Ghencea au continuat războiul împotriva patronului Gigi Becali.




REVELAŢIE. Bogdan Stancu (stânga) a reuşit un gol de senzaţie pentru Steaua şi pare să-şi revină după un tur neconvingător
GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Vasluienii au început în trombă, reuşita brazilianului Wesley dând senzaţia că moldovenii formează în realitate echipa-şoc anunţată de patronul Adrian Porumboiu. Numai că, treptat, trupa pregătită de Viorel Moldovan s-a sufocat, mulţumindu-se doar să menţină rezultatul. Steaua a arătat forţă ofensivă, ritm ridicat, însă şi o alarmantă criză de idei şi execuţii în preajma careului. A rezultat o remiză care nu avantajează decât restul grupului care luptă pentru locurile de Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Fanii stelişti au scandat tot meciul împotriva patronului Gigi Becali, afişând numeroase bannere, printre care şi unul imens, înfăţişând un diavol, însoţit de mesajul: "Piei, satană!".  

EXPLICAŢII. Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, nu s-a arătat foarte îngrijorat după meci: "Jucătorii erau supăraţi în vestiar, eu zic că se putea câştiga uşor acest meci, dacă eram mai atenţi. Au crezut în victorie şi erau mâhniţi de maniera de arbitraj. Prezenţa lui Rădoi aducea un plus echipei, dar la acest joc, cu două-trei excepţii, sunt foarte mulţumit de jucători. Golanski poate nu a făcut cel mai bun joc, dar deocamdată era cea mai bună variantă. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru efortul depus. Am început mai slab meciul, cu acel gol pe care l-am primit, dar totuşi sunt semne bune pentru meciurile care ne aşteaptă. Pe viitor poate vom fi lăsaţi să jucăm. Maniera de arbitraj a semănat cu jocul tur, de la Vaslui. Având în vedere că este acelaşi arbitru care a condus meciul şi acolo, putem să ne gândim mai departe... Deşi nu comentez arbitrajul, am ajuns la capătul răbdării. Cred că azi meritam victoria cu prisosinţă. Toată presiunea care s-a creat în jurul Stelei va apăsa în continuare pe umerii băieţilor. Cred că vor veni şi rezultatele. Sper ca aceste lucruri să ne călească şi să ne îndeplinim obiectivul fixat, care este realizabil". La rândul său, tehnicianul Vasluiului, Viorel Moldovan, a spus: "Am aşteptat mult de la acest meci, mă mulţumeşte rezultatul. S-a văzut în a doua repriză că nici noi, nici Steaua nu mai aveam un ritm bun de joc. Îi felicit pe băieţi pentru rezultat. Mă aştept să crească jocul echipei, să avem constanţă. Mi-aş fi dorit să câştig, dar sunt mulţumit şi aşa".

ACUZE. Atacantul Bogdan Stancu a fost omul numărul 1 al Stelei în remiza cu FC Vaslui. "Cred că am făcut un meci destul de bun. N-am avut nici o şansă, noi ne-am dorit foarte mult să câştigăm. Voiam să începem cu dreptul, avem mare nevoie de puncte, însă aţi văzut ce arbitraj a fost la acest meci. Cred că nu mai e nimic de comentat. Aţi văzut ce faulturi au fost. Uitaţi-vă la nasul meu. El a zis că ne-am dat cap în cap, însă era un fault de roşu. Ce mai e de zis? Consider că arbitrajul a fost principala cauză pentru care n-am câştigat." Eliminat pe finalul partidei, pentru cumul de cartonaşe galbene, columbianul Juan Carlos Toja a criticat şi el arbitrajul centralului Ovidiu Haţegan: "Pentru mine arbitrajul a fost extrem de prost, a fost un dezastru, cu multe greşeli. Au fost multe faulturi care nu au existat. A venit apoi şi eliminarea, care nu mi-a convenit deloc, dar noi trebuie să ne vedem în continuare de treabă şi să jucăm bine în meciurile viitoare pentru a câştiga".

×
Subiecte în articol: sport