x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Actorul Jackie Chan, cu torța olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

Actorul Jackie Chan, cu torța olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

03 Feb 2022   •   10:40
Actorul Jackie Chan, cu torța olimpică în vârful Marelui Zid Chinezesc

Ștafeta torței olimpice și-a început joi a doua zi pe Marele Zid Chinezesc, actorul Jackie Chan, din Hong Kong, și medaliații olimpici chinezi fiind printre cei care au purtat pe rând flacăra de-a lungul unui traseu scurtat la trei zile din cauza COVID-19.

Ma Long, medaliat cu aur la tenis de masă la Jocurile Olimpice, și Wu Jingyu, dublu medaliat cu aur la taekwondo, s-au numărat printre cei care au purtat torța în spirală roșie și argintie de-a lungul secțiunii Badaling a Marelui Zid, unde joi dimineață temperatura era de -11 grade Celsius.

Chan, în vârstă de 67 de ani, un star al filmelor de acțiune și comedie din Hong Kong, cunoscut pentru sprijinul său față de guvernul de la Beijing, a fost identificat în comunicatul oficial de presă cu numele său chinezesc Chen Gangsheng, relatează Reuters.

„M-am trezit la 4 dimineața, este a patra mea Olimpiadă. Sunt foarte fericit. Dar mi-e și frig!", a declarat Chan reporterilor după alergarea sa de-a lungul zidului.

Badaling, secțiunea de zid cel mai des vizitată de turiști, se află la 70 km nord-vest de centrul Beijingului, în districtul Yanqing, în apropiere de stabilimentele în care vor avea loc probele de bob și sanie, dar și de schi alpin ale Jocurilor Olimpice.

În cursul zilei de joi, torța va fi dusă la Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor olimpice pe zăpadă. Ștafeta se va încheia cu aprinderea flăcării olimpic la ceremonia de deschidere de vineri.

Din cauza COVID-19, Jocurile se desfășoară în interiorul unei „bucle închise", ținându-i pe concurenți și pe ceilalți membri ai personalului olimpic departe de public. Competițiile vor fi asistate doar de un public restrâns, selectat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jacke chan