x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport România revine cu succese notabile de la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni din Italia

România revine cu succese notabile de la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni din Italia

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2024   •   13:38
România revine cu succese notabile de la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni din Italia

În săptămâna 22-28 aprilie 2024, pasionații de ciobănești belgieni din întreaga lume și-au dat întâlnire la Bovolone, în apropiere de pitorescul oraș Verona, pentru a participa la prestigiosul Campionat Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB 2024. Asemănător cu o Olimpiadă pentru aceste rase de câini, evenimentul a inclus competiții în diverse discipline: IGP, Mondioring, Agility, Canicross, Bikejoring, Obediență, Căutare și Salvare, dar și Herding, o premieră pentru acest an, toate acestea transformând campionatul într-un spectacol de emoție și adrenalină.

Succes Argintiu pentru România

 

România și-a afirmat cu mândrie prezența, remarcându-se prin cucerirea locului doi în competiția de Mondioring, categoria a doua. Reprezentantul nostru, Robert Caraman, de la Ringstar Club București, împreună cu câinele său Ottlinger's Mork, un Malinois în vârstă de cinci ani, au impresionat juriul și publicul cu o coordonare exemplară și execuție precisă a exercițiilor, stabilindu-se astfel ca o forță dominatoare în cadrul competiției.

 

Performanța României în Clasamentul pe Echipe

 

Pe scena internațională, echipa României a demonstrat o formă impresionantă, clasându-se pe locul 5 cu un total de 955 puncte. Aceasta poziție ne-a situat la o diferență de doar 66,83 puncte de Belgia, liderul clasamentului cu 1021,83 puncte. România a surclasat națiuni cu tradiție în acest sport, cum ar fi Italia - țara gazdă - Spania, Statele Unite și Germania, consolidându-și astfel statutul de contender serios pe scena mondială a Mondioringului.

 

La alte categorii, în Mondioring categoria 1, Tudor-Tim Ionescu și Butelie W Ringstar s-au distins printr-un dificil exercițiu de pază de persoană, trecând testul pe care doar șase din cei douăzeci și patru de câini l-au reușit. În categoria Mondioring 3, performanțele notabile ale rmembrilor echipei naționale au continuat: Olena Lakoshko cu Urumi of Braveheart Oradium a ocupat locul 9 din 48 de concurenți, Alexandru Bondar cu T-Rara of Braveheart Oradium a fost pe locul 14, iar Sergey Bykov cu Black Drive Fire s-a clasat pe locul 33.

 

Prin aceste realizări, România a demonstrat nu doar expertiza și dedicarea crescătorilor și dresorilor săi, dar și calitatea excepțională a câinilor săi de ciobănești belgieni, afirmându-se ca o putere în ascensiune în acest sport de nișă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×