x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cine este cel mai bogat fotbalist din lume. Averea lui este mai mare decât cea a lui Messi și Ronaldo la un loc

Cine este cel mai bogat fotbalist din lume. Averea lui este mai mare decât cea a lui Messi și Ronaldo la un loc

de Anastasia Paul    |    03 Feb 2023   •   16:15
Cine este cel mai bogat fotbalist din lume. Averea lui este mai mare decât cea a lui Messi și Ronaldo la un loc
Sursa foto: pixabay.com

În pofida faptului că a încheiat cel mai valoros contract din lume, Cristiano Ronaldo nu este cel mai bogat fotbalist.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt doi dintre cei mai buni jucători, iar salariile lor reflectă cu siguranță acest lucru. Dar celor doi le-ar plăcea să aibă o fracțiune din averea mijlocașului Faiq Bolkiah.

Tânărul de 24 de ani este cel mai bogat fotbalist din lume, cu o avere netă estimată la 20 de miliarde de dolari, considerabil mai mult decât Messi - 600 de milioane de dolari și Ronaldo - 490 de milioane de dolari. Bolkiah este nepotul sultanului din Brunei, Hassanal Bolkiah, ceea ce înseamnă că s-a născut într-o familie incredibil de înstărită, scrie express.uk.

În pofida acestui fapt, fotbalistul născut în California a fost hotărât să-și facă o carieră în fotbal. Deși este un jucător talentat, nu prea  a noroc. 

A petrecut timp a Southampton și Chelsea înainte de a primi o cerere de la Leicester City. Mijlocașul a stat 4 ani la club, dar nu a reușit niciodată să pătrundă în prima echipă deși i s-a prelungit contractul, fapt ce i-a determinat pe mulți să creadă că se află în pragul unei descoperiri.

Bolkiah a decis apoi să părăsească Anglia și să se mute în Portugalia, convins că i se va oferi un fotbal mai regulat la Martimo în Primeira Liga. Cu toate acestea, el a făcut avut doar trei apariții la seniori, astfel că a plecat după un an. 

„Am avut vreo trei sau patru oferte după Leicester. Maritimo mi-a spus „vei veni aici, vei juca”, așa că i-am spus „Vreau doar să fiu aici pentru un an. Principalul lucru pentru mine este că vreau să joc”, a spus Bolkiah. Evident, asta nu s-a întâmplat.

„Regret cu siguranță că m-am mutat acolo. Simt că a fost și multă politică, de ce Maritimo m-a dorit? Nu am simțit că sunt pe deplin sinceri. Cu siguranță m-a făcut mai puternic. M-a determinat să muncesc mai mult și să țin capul în jos. Asta nu s-a schimbat dar am luat decizia corectă de a pleca. Mai aveam încă doi ani de contract acolo. Ei și-au schimbat președinții atunci. Au înțeles situația mea. Nu ar fi fost niciun folos, nici mie, nici clubului, să stau acolo mai mult", spune fotbalistul.

Bolkiah joacă acum la echipa thailandeză Chonburi. Numărul 11 cu siguranță nu are cel mai mare salariu dar se poate baza pe averea familiei sale după retragere. 

 

×