x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doliu în sport. Un celebru culturist s-a stins din viață

Doliu în sport. Un celebru culturist s-a stins din viață

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   12:30
Doliu în sport. Un celebru culturist s-a stins din viață

Gustavo Badell, celebrul culturist cunoscut sub numele de "The Freakin' Rican", a murit la vârsta de 50 de ani.

Detaliile legate de deces sunt momentan neclare, potrivit tmz.com.

Veste a fost confirmată de prietenul său Eddie Abbew, care a împărtășit fotografii din timpul carierei lor de culturism.

"M-am trezit în această dimineață cu informația că Gustavo a decedat. Inima mea este alături de familia și prietenii săi", a scris Abbew.

"Gustavo era cu zece ani mai tânăr decât mine. Este întotdeauna trist când o persoană tânără este luată cu mult înainte de vreme. Odihnește-te în pace Gustavo și să știi că ne vei lipsi."

Badell și-a început cariera de culturist la vârsta de 19 ani și a câștigat prima sa competiție în 1991, la Campionatul de culturism pentru juniori din Caraibe.

A continuat să participe la multe competiții importante, inclusiv la Atlantic City Pro, pe care l-a câștigat, la Ironman Pro, Arnold Classic și la Campionatul Mondial Pro.

Cele mai emblematice momente le-a avut loc în 2004 și 2005, când a terminat pe locul al treilea la Mr. Olympia, chiar în urma lui Ronnie Coleman (8 titluri consecutive la Olympia) și Jay Cutler (a câștigat 4 Olimpiade).

După ce s-a retras în 2012, Badell a continuat să se mențină în formă și a fost în continuare implicat în comunitatea de fitness, interacționând adesea cu fanii online.

×
Subiecte în articol: culturism gustavo badell