x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport FIFA și Indonezia promit să îmbunătățească siguranța în fotbal, după tragedia de la Kanjuruhan

FIFA și Indonezia promit să îmbunătățească siguranța în fotbal, după tragedia de la Kanjuruhan

18 Oct 2022   •   12:00
FIFA și Indonezia promit să îmbunătățească siguranța în fotbal, după tragedia de la Kanjuruhan

Gianni Infantino, șeful FIFA, și președintele indonezian Joko Widodo au convenit, marți, să reevalueze măsurile de siguranță pe stadioanele din întreaga țară, după ce peste 130 de persoane au fost ucise în urma unei busculade luna aceasta la un meci din Indonezia.

Șeful forului de conducere al fotbalului mondial s-a aflat la Jakarta pentru a se întâlni cu președintele Widodo, după ce Indonezia și FIFA au convenit să formeze un grup de lucru comun în urma tragediei de pe stadion și în contextul în care țara din Asia de Sud-Est se pregătește să găzduiască anul viitor Cupa Mondială Under-20.

Infantino a declarat că prima prioritate în Indonezia va fi reformarea și transformarea fotbalului din această țară și că fanilor fotbalului li se datorează siguranță și securitate.

Debandada, care a avut loc după un meci pe stadionul Kanjuruhan din Java de Est, la 1 octombrie, a fost pusă pe seama faptului că poliția a tras cu gaze lacrimogene pe teren, o măsură de control al mulțimii interzisă de FIFA.

Federația indoneziană de fotbal (PSSI) a declarat săptămâna trecută că Infantino este așteptat să se adreseze la o reuniune a Grupului celor douăzeci de economii majore (G20), care va avea loc în Bali în luna noiembrie, cu privire la disponibilitatea Indoneziei de a găzdui evenimente internaționale.

Sub presiunea de a explica ce a cauzat unul dintre cele mai mortale dezastre de pe stadioane din lume, o echipă de anchetă formată de guvern a publicat săptămâna trecută un raport care a concluzionat că utilizarea „excesivă" și „nediscriminatorie" a gazelor lacrimogene a fost principala cauză a morții, relatează Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa