x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată

ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   11:45
ITIA a fost instruită să îi compenseze Simonei Halep cheltuielile de judecată
Sursa foto: Hepta

Interdicția de patru ani pentru dopaj impusă Simonei Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Acesta a dispus și ca ITIA să compenseze o parte din costurile de judecată suportate.

În septembrie anul trecut, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a sancționat-o pe Halep pentru un test pozitiv cu substanța interzisă Roxadustat, care a fost găsită în proba de urină de la un test, în competiție la US Open 2022.

Halep a fost suspendată provizoriu timp de un an înainte ca ITIA să își încheie ancheta și să emită un verdict prin intermediul unui tribunal independent. S-a considerat că Halep a consumat în mod intenționat Roxadustat.

De asemenea, ea a fost acuzată de un al doilea cap de acuzare de încălcare a reglementărilor antidoping referitoare la neconcordanțe cu pașaportul său biologic al sportivului. ITIA a anunțat atunci că Halep va fi interzisă din sport pentru o perioadă de patru ani.

Fostul număr 1 mondial a negat orice abatere și a promis că își va reabilita numele în sala de judecată. Mai mulți fani și unii experți s-au raliat în spatele româncei, care a devenit prima jucătoare de tenis de profil care a fost suspendată din sport de la Maria Sharapova încoace din cauza dopajului.

Halep și-a declarat intenția de a contesta verdictul ITIA la TAS, iar cazul ei a fost audiat luna trecută la Lausanne, în Elveția. Săptămâna aceasta decizia TAS a considerat consumul de Raoxadustat de către Halep s-a făcut prin intermediul unui supliment contaminat. Astfel, suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni.

Halep a dezvăluit într-o postare pe Instagram, că TAS a instruit ITIA să o despăgubească pentru costurile legale și alte cheltuieli suportate în timpul judecării cazului, care sunt estimate la 22.600 de dolari.

"În plus, Tribunalul a ordonat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF (aproape 22.600 de dolari)".

ITIA, care este organismul învestit cu dreptul de a apăra și proteja integritatea tenisului profesionist, a declarat că respectă decizia TAS și că va analiza în amănunt întregul verdict.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ITIA Simona Halep