x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Participare sub așteptări la Cupa Mondială de fotbal: Numai 765.000 de străini au ajuns în Qatar

Participare sub așteptări la Cupa Mondială de fotbal: Numai 765.000 de străini au ajuns în Qatar

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2022   •   11:30
Participare sub așteptări la Cupa Mondială de fotbal: Numai 765.000 de străini au ajuns în Qatar
Sursa foto: Hepta

Qatarul a primit peste 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale de fotbal, potrivit unui raport al organizatorilor obținut de Reuters. Cifra este sub așteptările organizatorilor.

Organizatorii evenimentului estimau că în timpul Cupei Mondiale, Qatarul va primi aproximativ 1,2 milioane de vizitatori. Până în prezent, în țară au intrat peste 765.000 de străini, iar o creștere bruscă a numărului de vizitatori în acest stadiu al competiției este puțin probabilă. Asta în condițiile în care doar opt echipe au rămas în competiție și mai sunt de disputat doar opt meciuri din totalul de 64 ale turneului care a început la 20 noiembrie.

De altfel, organizatorii au identificat perioada de vârf pentru vizitatorii internaționali ca fiind 24-28 noiembrie, în timpul fazei aglomerate a grupelor, când s-au desfășurat patru meciuri în fiecare zi.

Raportul din 7 decembrie mai arată că prezența cumulată pe stadion la primele 52 de meciuri a fost de 2,65 milioane de spectatori.

Anterior, FIFA, a anunțat că prezența pe stadioanele din Qatar a depășit-o pe cea din perioada similară a Cupei Mondiale din Rusia din 2018.

×
Subiecte în articol: Qatar spectatori