x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Patinatoarele nu mai sunt obligate să poarte fuste!

Patinatoarele nu mai sunt obligate să poarte fuste!

11 Iun 2022   •   21:30
Patinatoarele nu mai sunt obligate să poarte fuste!
Sursa foto: Hepta

Uniunea Internațională de Patinaj (ISU) a votat să accepte două noi propuneri pentru patinajul artistic în cadrul Congresului ISU de la Phuket. Membrii au fost de acord să elimine cerința ca patinatoarele să poarte fustă în concurs. S-a decis și reducerea numărului de criterii de arbitraj.

Modificările fac parte din cele aproximativ 240 de propuneri discutate de membri la Congres, care au nevoie de o majoritate de două treimi pentru a fi adoptate.

Anterior, regulile de patinaj artistic la Campionatele Mondiale, Jocurile Olimpice de iarnă și alte competiții internaționale prevedeau că bărbații trebuiau să poarte pantaloni întregi, iar femeile trebuiau să poarte fuste, ca și costumație, pentru a concura.

Aceasta în ciuda criteriilor care subliniază că costumația trebuie să fie modestă, potrivită pentru evenimente sportive și nu trebuie să creeze efectul de nuditate excesivă.

Membrii au fost de acord cu eliminarea acestei reguli, permițând patinatoarelor să poarte alte articole vestimentare, mai confortabile.

Cealaltă propunere se referă la o modificare a clasificării performanțelor patinatorilor prin reducerea numărului de criterii de arbitraj.

Membrii ISU au fost de acord cu propunerea de a elimina primele trei dintre acestea și de a adăuga o nouă componentă de prezentare care să rezume mai succint domeniul.

Se speră că această modificare va simplifica criteriile de evaluare și va elimina șansele ca patinatorii să primească punctaje duble.

O serie de alte propuneri au fost aprobate în cadrul Congresului, inclusiv o creștere a vârstei minime a patinatorilor, atât pentru patinajul artistic, cât și pentru cel de viteză, de la 15 la 16 ani începând cu sezonul 2023-2024 și la 17 ani după aceea.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: patinaj