x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Pele, simbolul fotbalului brazilian, îi cere lui Putin să oprească invazia „ticăloasă" din Ucraina

Pele, simbolul fotbalului brazilian, îi cere lui Putin să oprească invazia „ticăloasă" din Ucraina

02 Iun 2022   •   11:40
Pele, simbolul fotbalului brazilian, îi cere lui Putin să oprească invazia „ticăloasă" din Ucraina

 Legenda fotbalului brazilian Pele i-a adresat miercuri un apel public președintelui rus Vladimir Putin să pună capăt invaziei sale „ticăloase" și „nejustificate" din Ucraina, cu câteva minute înainte ca naționala ucraineană să joace într-un meci de calificare la Cupa Mondială.

„Vreau să folosesc meciul de astăzi ca pe o oportunitate de a face o cerere: Opriți această invazie. Nu există niciun argument care să justifice violența", a spus Pele într-o declarație publicată pe Instagram.

„Acest conflict este ticălos, nejustificabil și nu aduce nimic altceva decât durere, frică, teroare și angoasă".

Pele și Putin s-au întâlnit ultima dată la Moscova în 2017, în timpul Cupei Confederațiilor, un campionat desfășurat înaintea Cupei Mondiale. Liderul rus l-a numit pe Pele drept unul dintre jucătorii săi favoriți.

„Când ne-am întâlnit în trecut și am schimbat zâmbete însoțite de o lungă strângere de mână, nu m-am gândit niciodată că într-o zi vom fi atât de divizați cum suntem astăzi", a scris Pele, care a fost ministru al sporturilor din Brazilia în anii 1990.

Ucraina a învins miercuri Scoția cu 3-1 și s-a apropiat la un meci de calificarea la Cupa Mondială.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pele