x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Spania este în doliu: A încetat din viaţă fostul jucător de golf Severiano Ballesteros!

Spania este în doliu: A încetat din viaţă fostul jucător de golf Severiano Ballesteros!

08 Mai 2011   •   10:23
Spania este în doliu: A încetat din viaţă fostul jucător de golf Severiano Ballesteros!
Sursa foto: /EPA

Spaniolul Severiano Ballesteros, considerat cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, la trei ani după ce a fost operat pentru o tumoare pe creier.

Conform familiei fostului sportiv, Ballesteros, care a câştigat în 33 de ani de carieră cinci titluri majore individuale, a decedat din cauza unei insuficienţe respiratorii , în locuinţa sa din Pedrena (Spania). Vineri, familia lui Ballesteros anunţase o deteriorare gravă a stării de sănătate a fostului jucător de golf.

Vestea decesului lui Ballesteros a fost primită cu emoţie în Spania, unde campionul era foarte popular, precum şi în lumea golfului.

Severiano Ballesteros va fi înmormântat, miercuri, în regiunea natală a sportivului, Cantabria, unde s-au decretat trei zile de doliu.

"Voi juca, pentru că este mai bine să facem asta în onoarea lui Seve. Lui i-ar fi plăcut ca turneul să continue", a declarat, plângând, Jose Maria Olazabal, prieten şi compatriot al lui Ballesteros, care participă la Openul de golf al Barcelonei.

Organizatorii competiţiei au anunţat că sâmbătă după-amiază se va ţine un minut de reculegere în memoria lui Ballesteros.

"Steaua cea mai strălucitoare s-a stins", a titrat cotidianul El Pais în ediţia online, menţionând "geniul unic" al lui Ballesteros. "Severiano Ballesteros a trecut prin golf, un sport renumit pentru longevitatea practicanţilor, şi prin viaţă ca o stea strălucitoare a cărei rază, amintirea a ceea ce a făcut el, mai dăinuieşte", a menţionat El Pais.

Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu mondial, i-a adus, de asemenea, un omagiu fostului sportiv decedat. "Seve este un model pentru toţi sportivii spanioli care au avut şansa să îl întâlnească şi să joace golf cu el", a afirmat Nadal.

Ballesteros a fost operat în 14 octombrie 2008 de tumoare pe creier, iar două zile mai târziu de edem cerebral. El a fost supus unei a treia operaţii în 24 octombrie 2008, fiind operat ultima oară în decembrie 2008.

Severiano Ballesteros, câştigător a cinci turnee de Grand Slam, este considerat drept cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile. El a câştigat de cinci ori Ryder Cup cu echipa Europei.

Suferind de dureri persistente la spate, el s-a retras din activitate în iulie 2007.

×