x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tenismenul american Jenson Brooksby, suspendat 18 luni pentru încălcarea regulilor antidoping

Tenismenul american Jenson Brooksby, suspendat 18 luni pentru încălcarea regulilor antidoping

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   23:30
Tenismenul american Jenson Brooksby, suspendat 18 luni pentru încălcarea regulilor antidoping
Sursa foto: Hepta

Un tribunal independent l-a suspendat pentru 18 luni pe jucătorul american Jenson Brooksby, a anunțat marți Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), după ce a constatat că acesta a comis trei nereguli de localizare într-o perioadă de 12 luni.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani, care a obținut anul trecut cea mai bună clasare din carieră, locul 33, a acceptat anterior o suspendare provizorie voluntară, iar sancțiunea sa va fi aplicată retroactiv, începând cu data de 5 iulie. Sancțiunea se va încheia la 4 ianuarie 2025, potrivit ITIA.

Brooksby a declarat anterior că nu a picat niciodată un test antidoping și nici nu a luat "substanțe rele". ITIA a precizat că Brooksby a acceptat primul și al treilea test ratat, dar l-a contestat pe cel de-al doilea.

Ratarea a trei teste într-o perioadă de 12 luni poate constitui o încălcare a regulilor antidoping, potrivit ITIA. Brooksby are la dispoziție 21 de zile pentru a face apel împotriva deciziei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

"Programul de localizare este un instrument vital pentru menținerea unui sport curat", a declarat directorul general al ITIA, Karen Moorhouse, într-un comunicat. "Nimeni nu dorește ca jucătorii să încalce regulile în acest mod".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jenson Brooksby suspendare