x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Triplu medaliat olimpic la patinaj viteză, suspendat din sport 18 luni după ce a condus băut

Triplu medaliat olimpic la patinaj viteză, suspendat din sport 18 luni după ce a condus băut

09 Aug 2022   •   11:50
Triplu medaliat olimpic la patinaj viteză, suspendat din sport 18 luni după ce a condus băut

Triplul medaliat olimpic la patinaj viteză Kim Min-seok a fost interzis de la competiții timp de 18 luni de către Korea Skating Union (KSU) pentru conducere sub influența alcoolului - o sancțiune care va expira cu mult înainte de Milano Cortina 2026.

KSU a pronunțat pedeapsa - precum și sancțiunile pentru colegii de echipă și antrenorul național Kim Jin-su - în cadrul unei audieri de luni, după cum a raportat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citată de Inside the Games.

Kim Jin-su a fost suspendat timp de un an, pentru că nu și-a supravegheat elevul.

Incidentul în cauză a avut loc pe 22 iulie. Kim Min-seok s-a izbit cu mașina de un gard la centrul de antrenament al naționalei din Jincheon, după o noapte de beție, și s-a întors în dormitor în loc să raporteze incidentul.

Colegul său Chung Jae-woong condusese anterior aceeași mașină, aparținând lui Kim, înapoi la centru de la un restaurant local, în timp ce depășise limita legală, și a fost suspendat pentru un an ca urmare a acestui fapt.

Un alt coleg, Jeong Seon-kyo, care se afla acolo când Kim a avut accidentul, a fost interzis pentru șase luni pentru că a ajutat la acțiunile lui Kim.

Kim, în vârstă de 23 de ani, a câștigat o medalie de bronz la 1.500 de metri la Beijing 2022.

Kim a câștigat aceeași medalie în aceeași probă la Pyeongchang 2018, plus argintul la urmărirea pe echipe.

Chung Jae-won a făcut și el parte din acea echipă de urmărire și a câștigat o medalie de argint la start în masă la Beijing 2022.

Kim, a cărui interdicție este cea mai lungă, poate reveni în acțiune în februarie 2024.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: patinaj viteza