x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Turcii de la Fenerbahce taxați de UEFA pentru scandările pro-Putin ale fanilor

Turcii de la Fenerbahce taxați de UEFA pentru scandările pro-Putin ale fanilor

06 Aug 2022   •   10:40
Turcii de la Fenerbahce taxați de UEFA pentru scandările pro-Putin ale fanilor
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Fenerbahce a fost pedepsită de UEFA după ce fanii săi au scandat numele președintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului pierdut în luna iulie în calificările pentru Liga Campionilor cu Dinamo Kiev din Ucraina, relatează BBC Sport.

Clubul turc a fost amendat cu 50.000 de euro și va fi obligată să joace cu stadionul parțial închis (cel puțin 5.000 de locuri) pentru următorul meci european.

UEFA a precizat că pedeapsa a fost pentru „aruncarea de obiecte și transmiterea unui mesaj provocator de natură ofensivă, adică scandări ilicite".

Dinamo Kiev a câștigat meciul de la Istanbul cu 2-1 la 27 iulie, după ce în prima manșă, disputată în Polonia, a remizat 0-0.

Mii de suporteri ai lui Fenerbahce s-au alăturat scandărilor după ce echipa lor a primit gol de la campioana Ucrainei, Dinamo Kiev.

Scandările par să fi fost declanșate după ce mijlocașul lui Dinamo, Vitaliy Buyalskyi, a sărbătorit golul echipei sale imitând zborul unui vultur cu mâinile, gest pe care unii fani l-au considerat a fi un semn către marea rivală a lui Fenerbahce, Besiktas.

La momentul respectiv, Fenerbahce a declarat că acțiunile fanilor nu reprezentau în niciun fel clubul sau „poziția sa corporatistă".

„Reamintim încă o dată publicului poziția noastră conform căreia sportul și politica ar trebui să fie întotdeauna separate unul de celălalt", se arăta într-o declarație.

Antrenorul principal al lui Dinamo, Mircea Lucescu, a declarat reporterilor după meci că sportul „nu poate accepta comportamentul fanilor".

„Nu mă așteptam la astfel de scandări. Este păcat", a adăugat el. Lucescu, fost manager al echipei naționale a Turciei, a refuzat ulterior să participe la conferința de presă de după meci, în semn de protest față de acțiunile fanilor.

Ambasadorul ucrainean Vasyl Bodnar a declarat că incidentul l-a „întristat".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fenerbahce