x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport WTA o avertizează pe Potapova în legătură cu purtarea tricoului echipei ruse de fotbal

WTA o avertizează pe Potapova în legătură cu purtarea tricoului echipei ruse de fotbal

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   13:30
WTA o avertizează pe Potapova în legătură cu purtarea tricoului echipei ruse de fotbal
Sursa foto: Hepta

Asociația feminină de tenis (WTA) a emis un avertisment oficial către Anastasia Potapova pentru că a purtat un tricou al echipei ruse de fotbal Spartak Moscova înainte de meciul cu Jessica Pegula de la Indian Wells din această săptămână.

Gestul rusoaicei Potapova a fost considerat o manifestare publică de susținere a țării sale în timpul invaziei acesteia în Ucraina, iar jucătoarea de 21 de ani a fost criticată de numărul unu mondial, Iga Swiatek.

Potapova, când a fost întrebată despre tricou după meci, a declarat că a susținut Spartak de când avea 13 ani și că nu a văzut nicio provocare în el.

"În ceea ce privește tricoul echipei de fotbal din Rusia, WTA a avertizat-o în mod oficial pe jucătoare că aceasta nu a fost o acțiune acceptabilă și nici potrivită", a precizat WTA într-un comunicat. "Nu ne așteptăm să vedem o repetare a acestui lucru în viitor".

Ucraineanca Lesia Tsurenko s-a retras din meciul cu belarusa Aryna Sabalenka de la Indian Wells din cauza a ceea ce ea a declarat că a fost un atac de panică.

Tsurenko a declarat că atacul a fost declanșat de o discuție pe care a avut-o cu Steve Simon, directorul executiv al WTA, despre răspunsul organizației la invazia Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anastasia Potapova tricou Rusia