x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Sevilla, ce forţă!

FC Sevilla, ce forţă!

de Ionut Paduraru    |    05 Sep 2007   •   00:00
FC Sevilla, ce forţă!
Sursa foto: ARIS MESSINIS/

Aşa cum se prefigura după tragerea la sorţi, FC Sevilla a eliminat-o pe AEK Atena şi va fi cea de-a treia adversară a Stelei in faza grupelor, alături de Arsenal şi de Slavia Praga.

Aşa cum se prefigura după tragerea la sorţi, FC Sevilla a eliminat-o pe AEK Atena şi va fi cea de-a treia adversară a Stelei in faza grupelor, alături de Arsenal şi de Slavia Praga.

Deţinătoarea Cupei UEFA a arătat luni seară, in meciul restanţă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, că nu degeaba este considerată cea mai puternică echipă din Grupa H, in care va evolua şi Steaua. După o săptămănă grea, marcată de decesul fundaşului Antonio Puerta şi de eşecul in faţa lui AC Milan din Supercupa Europei, Sevilla şi-a revenit şi a făcut o adevărată demonstraţie de forţă la Atena, unde a invins-o cu 4-1 pe AEK.

FĂRĂ DUBII. Căştigători cu 2-0 in tur, ibericii au risipit orice dubii in privinţa calificării după prima repriză, cănd scorul general devenise deja 5-0. Golurile andaluzilor au fost marcate de Luis Fabiano (’32 - din penalty şi ’44), Keita (’39) şi Kerjakov (’52), după care au ieşit la rampă şi gazdele. Manduca putea să reducă din handicap in minutul 64, din penalty, dar portarul spaniol Palop s-a opus. AEK a reuşit pănă la urmă golul de onoare tot dintr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Rivaldo (’82). Antrenorul Sevillei, Juande Ramos, a folosit in această partidă formula: Palop - Alves, Fazio, Escude (’59 Mosquera), Dragutinovici - Jesus Navas, Keita, Poulsen (’62 Ma-resca), Capel - Luis Fabiano (’48 De Mul), Kerjakov. Eliminată din Liga Campionilor, AEK Atena va continua competiţia in Cupa UEFA, adversar din turul intăi fiindu-i Red Bull Salzburg.

REVEDERE. Steaua şi Sevilla s-au mai intălnit in acest an, in primăvară, in 16-imile Cupei UEFA, cănd spaniolii s-au impus cu 2-0 la Bucureşti şi cu 1-0 pe teren propriu. Cele două echipe s-ar fi putut intălni şi cu un an inainte, in finala competiţiei, dacă Steaua nu ar fi fost eliminată de Middlesbrough. Deşi uimeşte Europa de două sezoane, Sevilla se află la prima participare in grupele Ligii Campionilor.

Slavia

Golgheterul echipei Slavia Praga, atacantul Stanislav Vlcek, a declarat in presa cehă că ar fi preferat să intălnească in grupele Ligii Campionilor o grupare mai atractivă financiar şi pentru fani decăt Steaua. "Arsenal şi Sevilla sunt clar favoritele grupei. Am fi dorit să jucăm cu altă echipă mai atractivă, nu cu Steaua, de care nu ne este frică. Sperăm să fim superiori Stelei", a spus Vlcek. Inaintea tragerii la sorţi, jucătorii cehi şi-au exprimat preferinţele in privinţa componenţei grupei lor, indicănd din grupa a treia valorică pe Schalke 04, Celtic Glasgow, Lazio Roma, VfB Stuttgart sau ŢSKA Moscova, dar nu pe Steaua.

Spaniolii sunt prudenţi

Calificaţi in premieră in Liga Campionilor, oficialii lui FC Sevilla spun că trebuie să-şi trateze cu mare atenţie adversarele din Grupa H, care au mai multă experienţă in această competiţie. "Avem o grupă dificilă, dar care ne permite să luptăm pentru calificare. Trebuie să tratăm adversarii cu prudenţă şi respect, deoarece sunt mult mai obişnuiţi decăt noi cu această competiţie", a spus preşedintele clubului, Jose Maria Del Nido. De asemenea, tehnicianul Juande Ramos (foto) a declarat că toate formaţiile din grupă au şanse egale la calificare. "După două sezoane magnifice in Cupa UEFA, in care a căştigat de fiecare dată trofeul, Sevilla avea nevoie să facă un pas inainte, şi anume calificarea in grupele Ligii Campionilor. Acum vrem să vedem dacă suntem competitivi in Liga Campionilor. Lumea spune că avem grupă uşoară, dar noi ştim că este dificilă, mai ales că vom juca pentru prima oară in această competiţie. Sunt echipe obişnuite cu acest nivel şi toată lumea va lupta, toţi avem aceleaşi şanse", a spus Ramos.

Arsenal

Clubul Arsenal Londra işi invită suporterii, prin intermediul site-ului oficial, să meargă in număr căt mai mare la Bucureşti, pentru meciul cu Steaua, programat la 2 octombrie, in etapa a doua a grupei H. Titlul afişului realizat pentru acest meci este "O excursie de-o noapte". Preţul pachetului este de 319 lire sterline, biletul de meci urmănd să fie plătit separat. Pentru aceşti bani, suporterii englezi beneficiază de transport cu avionul dus-intors, cazare la un hotel de patru stele, taxe şi transport local. La meciul de la Londra, care se va juca la 12 decembrie, preţurile biletelor vor varia intre 13 şi 66 de lire sterline.

×
Subiecte în articol: sport steaua campionilor sevilla