x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Timişoara – VFB Stuttgart 0-2: Cu picioarele pe pământ

FC Timişoara – VFB Stuttgart 0-2: Cu picioarele pe pământ

de Ionut Paduraru    |    20 Aug 2009   •   00:00
FC Timişoara – VFB Stuttgart 0-2: Cu picioarele pe pământ
Sursa foto: Mircea Opriş/

După eşecul din prima manşă a play-off-ului, patronul Marian Iancu a declarat că timişorenii nu sunt încă pregătiţi pentru Liga Campionilor. Iancu a mai spus că Europa League este o competiţie mult mai potrivită pentru nivelul actual al echipei bănăţene.



"Până aici am putut merge. Sunt doar doi-trei jucători de la FC Timişoara care au arătat că ar fi putut merge mai departe. Sunt alţi jucători care au o limită, iar mulţi şi-au arătat-o în acest meci. Nu suntem pregătiţi pentru Liga Campionilor. Am avut o problemă şi pentru faptul că sunt accidentaţi unii jucători importanţi", a spus Iancu după meci, în timp ce antrenorul Ovidiu Sabău a explicat cauzele înfrângerii: "Faţă de cele două jocuri cu Şahtior nu am avut aceeaşi agresivitate, aceeaşi bună organizare de joc, chiar şi disciplină tactică. Probabil şi miza şi-a pus amprenta şi probabil au jucat cu prea multă teamă şi nu au avut calitate în ceea ce au făcut".

Totuşi, în tabăra bănăţeană mai sunt şi persoane care se gândesc la calificare. "Returul se joacă şi noi vom încerca să câştigăm, pentru că în fotbal s-au mai văzut minuni. Ştim însă că va fi foarte greu", a declarat directorul executiv Gheorghe Chivorchian. "Cred că am fi putut mai mult cu puţin noroc. Noi încă mai sperăm, chiar dacă va fi greu în deplasare", a spus şi Arman Karamyan.


Babbel: "Am avut noroc"
De partea cealaltă, antrenorul lui Stuttgart, Markus Babbel, a declarat că echipa sa trebuie să repete prestaţia bună şi în retur pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor. "Am văzut un Stuttgart foarte concentrat, agresiv, care şi-a creat multe ocazii, însă a avut şi ceva noroc. Ne aşteaptă încă 90 de minute foarte grele pe care trebuie să le abordăm cu atenţie maximă", a spus Babbel. În schimb, presa germană nu le acordă multe şanse timişorenilor. "Stuttgart a fost suverană, chiar dacă Timişoara nu a cedat uşor. VfB este aproape calificată în Liga Campionilor", a notat Kicker, în timp ce Bild a scris că "VfB este cu un picior în grupele Ligii Campionilor".


Liga Campionilor, marţi
Şeriff Tiraspol - Olympiakos 0-2
Dudu ('46), Mitroglou ('81)

FC Copenhaga - Apoel Nicosia 1-0
Pospech ('54)

Celtic Glasgow - Arsenal 0-2
Gallas ('43), G. Caldwell ('71-autogol)

FC Timişoara - VfB Stuttgart 0-2
Gebhart ('28-pen.), Hleb ('30)

Sporting Lisabona - Fiorentina 2-2
Vukcevic ('58), Veloso ('66) /
Vargas ('6), Gilardino ('79)

×
Subiecte în articol: sport fc timişoara – vfb stuttgart