x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FIFA laudă Romănia

FIFA laudă Romănia

de Marius Mihalcea    |    27 Noi 2007   •   00:00
FIFA laudă Romănia
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Site-ul oficial al forului mondial consideră că tricolorii sunt in măsură să căştige grupa a 7-a, in detrimentul marii favorite, Franţa, in timp ce naţionala Serbiei este catalogată ca fiind un outsider.

CM 2010 - Piţurcă şi Il Luce, pe aceeaşi lungime de unda

Site-ul oficial al forului mondial consideră că tricolorii sunt in măsură să căştige grupa a 7-a, in detrimentul marii favorite, Franţa, in timp ce naţionala Serbiei este catalogată ca fiind un outsider.

Calificarea la turneul final al Campioanatului European de anul viitor le-a ridicat cota tricolorilor. "Echipa lui Raimond Domenech ar fi nechibzuită dacă ar subestima provocarea reprezentată de Romănia", a notat ieri site-ul oficial al FIFA, subliniind in acelaşi timp că naţionala Serbiei va avea in grupa a 7-a calitatea de outsider. "Rezultatele Romăniei legate de ultimele ediţii ale Cupei Mondiale nu sunt un motiv de laudă, dar cele din ultimul an arată că romănii sunt o naţiune in creştere in fotbalul mondial", explică

apoi sursa citată.

REACŢII. Selecţionerul reprezentativei noastre, Victor Piţurcă, consideră că niciuna dintre primele trei echipe cotate ale grupei, Franţa, Romănia şi Serbia, nu va avea o misiune uşoară. "Este o grupă grea şi nu cred că este o echipă care să poată să căştige toate meciurile. Franţa, căt e ea de Franţa, poate termina şi pe locul patru. Trebuie să fim atenţi şi concentraţi", a spus Piţurcă. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este de părere că grupa Romăniei pentru CM 2010 nu diferă foarte mult de cea din care tocmai s-a calificat la CE 2008: "Franţa este de valoarea Olandei, Serbia seamănă cu Bulgaria, Lituania cu Belarus şi aşa mai departe". "O grupă echilibrată, cu patru echipe foarte bune. Franţa pare favorită la prima vedere, dar mie nu mi se pare aşa. Am văzut-o in ultimul meci cu Ucraina şi nu m-a impresionat. Valoric, la ora actuală, Franţa nu mi se pare mai presus decăt Romănia şi cred că intre aceste echipe se va da lupta pentru calificare", a comentat cel mai titrat tehnician romăn, antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

CALCULE

"Austria este cel mai puternic adversar pe care l-am fi putut intălni din penultima urnă valorică, iar Serbia este una dintre echipele cele mai dificile din urna a treia. Totuşi, cred că ne vom lupta cu Franţa pentru primul loc, iar in această grupă vor fi multe surprize. Trebuie să ne calificăm direct"

Cosmin Contra

Â

Vrea Lituania la debut

La 8 decembrie, in capitala Austriei, Viena, reprezentanţii federaţiilor Franţei, Romăniei, Serbiei, Austriei, Lituaniei şi a Insulelor Feroe se vor intălni pentru a se pune de acord in privinţa programului grupei. "In toamna anului viitor, cănd se dă startul campaniei pentru Campionatul Mondial, mi-aş dori să jucăm cu Lituania şi cu Feroe acasă, in rest nu am vreo pretenţie deosebită", a spus, imediat după tragerea la sorţi de la Durban, selecţionerul Victor Piţurcă. Dacă intrunirea de la Viena nu se va solda cu nici un rezultat, reprezentanţii echipelor din grupa a 7-a vor putea fixa o nouă intălnire sau vor putea continua negocierile prin corespondenţă. In situaţia in care nici in urma acestor demersuri oficialii federaţiilor in cauză nu vor ajunge la un acord in privinţa programului de desfăşurare a meciurilor pănă cel tărziu la data de 10 ianuarie 2008, acesta va fi stabilit de către FIFA.

Unul ucis, altul jefuit

Cu ocazia festivităţii tragerii la sorţi a grupelor preliminare, care a avut loc duminică la Durban, a ieşit din nou in evidenţă faptul că Africa de Sud nu este tocmai pregătită să organizeze CM din 2010. Astfel, chiar in ziua tragerii la sorţi, fostul portar austriac Pieter Burgstaller, care se afla in Africa de Sud la un curs de golf, a fost impuşcat mortal, iar liderul delegaţiei Germaniei la tragerea la sorţi, fostul internaţional Oliver Bierhoff, a fost jefuit de portofel şi paşaport. "Se putea intămpla oriunde", a incercat să minimalizeze incidentul Bierhoff.

×
Subiecte în articol: sport franta