x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FIORENTINA – STEAUA / Moral bun pentru Florenţa

FIORENTINA – STEAUA / Moral bun pentru Florenţa

de Mihai Igirosanu    |    29 Sep 2008   •   00:00
FIORENTINA – STEAUA / Moral bun pentru Florenţa


După remiza de la Cluj, steliştii au în­ce­put de sâmbătă pregătirea meciului de mâine seară, de la Florenţa, din grupa F a Ligii Campionilor.



După remiza de la Cluj, steliştii au în­ce­put de sâmbătă pregătirea meciului de mâine seară, de la Florenţa, din grupa F a Ligii Campionilor.

Antrenorul Marius Lăcătuş a programat ieri, de la ora 11:00, un an­tre­na­ment exclusiv tehnico-tactic,
în­chis publicului. Cu acest prilej, "Fiara" a exersat câteva elemente din pla­nul tactic. Astăzi, de la ora 11:30 se pleacă de pe Aeroportul Otopeni spre Florenţa.

Optimism ţn Ghencea

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală pare optimist înaintea partidei cu Fio­ren­tina: "Meciul cu CFR a fost unul de Li­ga Campionilor, care i-a montat pe jucă­tori pentru Fiorentina. Dacă pier­deam cu CFR am fi avut probleme cu Fiorentina. Evo­lu­ţia noastră din ultimele partide ne dă speranţe că putem scoate un rezultat bun la Florenţa, mai ales că nici Fiorentina nu se află în cel mai bun moment. Nu e în formă, în timp ce noi am deomstrat la Cluj că suntem într-o formă foarte bu­nă", a spus oficialul roş-albaştrilor. Fostul an­trenor la CFR Cluj şi Rapid, Cristiano Ber­godi, a prefaţat meciul: "După valoa­rea adversarilor, Steaua are şanse mai mari decât CFR Cluj în grupe. Chelsea e o echi­pă care se bate an de an pentru titlu, nu se compară cu Fiorentina". UEFA a anun­ţat că meciul de mâine seară va fi arbitrat la centru de către englezul Mike Riley. Centralul britanic, în vârstă de 43 de ani, figurează pe lista FIFA din 1999 şi are o medie de 3,3 cartonaşe galbene acor­date pe meci în ultimele două sezoa­ne. Riley nu a fost delegat la CE 2008. "Este un arbitru care lasă jocul liber, în stilul britanic, de altfel. Deşi iniţial nu prea îmi plăcea şi aveam reţineri în pri­vinţa lui, l-am ur­mărit într-un meci interţări, la care am fost observator şi mi-a lăsat o impresie foarte bună. Ştiu că partida se disputa în Lituania şi că l-am notat cu 9. Îmi place. Este un tip elastic, dacă pot spune aşa, care nu acordă cu uşurinţă cartonaşe galbene", a declarat Ion Crăciunescu.

Fiorentina în revenire: 1-0 cu Genoa

Adversara de mâine seară a Stelei, Fiorentina, a învins cu 1-0 pe Genoa, acasă, în etapa a 5-a din Serie A, prin golul marcat în minutul 60 de Alberto Gilardino. Antrenorul Cesare Prandelli a aliniat următorul "11": Frey – Jorgensen, Dainelli, Kroldrup, Gobbi – Montolivo, Melo, Donadel, Semioli (‘64 Santana) – Gilardino (‘64 Pazzini), Mutu (‘81 Osvaldo).
Presa italiană a semnalat că, pe final, între internaţionalul român Adrian Mutu şi antrenorul Prandelli a avut loc un conflict. Tehnicianul a decis să-l schimbe pe Mutu cu Osvaldo chiar în momentul în care "Briliantul" se pregătea să execute o lovitură liberă periculoasă de la margi­nea careului. "Mă laşi şi pe mine să termin o partidă?!", s-a răstit Mutu la Prandelli. Jurnaliştii italieni notează că an­tre­norul nu a replicat şi i-a oferit "co­pilului său de suflet" o simplă îmbăr­bătare. La sfârşitul meciului, directorul sportiv al toscanilor, Pantaleo Corvino, a infirmat cearta. "L-am văzut furios pentru că atunci când a fost înlocuit arbitrul acordase o lovitură liberă pe care el voia să o execute. Dar acesta este un semn de determinare şi de implicare în meci. Mutu nu a fost nervos la adresa lui Prandelli, poate doar pentru prestaţia lui", a afirmat el.  

Siguranţă toscană
Imediat după victoria cu Genoa, căpi­ta­nul Fiorentinei, Dario Dainelli s-a arătat încrezător în victoria echipei sale în me­ciul cu Steaua: "Vrem să învingem Stea­ua şi dacă vom evolua aşa cum am fă­cut-o în meciul cu Genoa, sunt convins că vom reuşi".
Autorul golului care a adus cele trei puncte duminică seară pentru echipa lui Prandelli, atacantul Alberto Gilardino a declarat: "Grupul a rămas unit şi solid, luptându-se pentru acelaşi obiectiv, binele Fiorentinei. Suntem pregătiţi pentru meciul cu Steaua de marţi".

×
Subiecte în articol: sport fiorentina