x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Florin Halagian a lasat 100 de copii pe drumuri

Florin Halagian a lasat 100 de copii pe drumuri

09 Mar 2004   •   00:00

Omul de afaceri Florin Telmus, patronul Scolii de Fotbal "Florin Halagian", nu-si mai poate inscrie grupele de copii si de juniori in campionatul care incepe pe 15 martie, dupa ce "Armeanul" a iesit nejustificat din afacere.

Unul dintre cei mai cunoscuti antrenori din Romania, Florin Halagian, s-a despartit de banca tehnica in urma cu un an de zile, cand a fost inlaturat de conducatorii lui FC Arges. Chiar daca nu a mai antrenat, "Armeanul" nu a stat departe de fotbal.

COMBINATIE. In vara anului trecut, el si-a asociat numele cu o scoala de fotbal, finantata de omul de afaceri Florin Telmus, rezultand astfel Scoala de Fotbal "Florin Halagian" din Bucuresti. "Ne-am inteles ca eu sa ma ocup de cresterea copiiilor, sa le asigur conditii de pregatire. Halagian trebuia sa supervizeze activitatea tuturor celor patru grupe de juniori, sa fie un fel de director tehnic. In plus, atunci cand un jucator ajungea sa fie vandut in alta parte, trebuia sa trateze transferul, iar din banii obtinuti ii revenea un anumit procent", explica Telmus care au fost termenii intelegerii cu Halagian, ajuns intre timp antrenor federal.

RUPTURA. Crezand ca nu va avea probleme, Telmusa intocmit actele necesare functionarii legale a Scolii de Fotbal "Florin Halagian". Toate lucrurile s-au desfasurat in mod normal pana saptamana trecuta, cand "Armeanul" a decis sa se retraga.

"M-a anuntat ca nu mai este de acord sa colaboram. Cand am auzit, nu-mi venea sa cred. Mai sunt cateva zile pana la inceputul campionatului si eu trebuie sa schimb toate actele, ceea ce nu mai este posibil. Timpul e foarte scurt", spune fostul partener al "Armeanului".

ACUZE. "Ca sa imi faca si mai multe probleme, i-a dat telefon lui Vasile Avram, presedintele AMF Bucuresti, spunandu-i: "Vedeti ca ma retrag si vreau sa desfiintati scoala!". Noi am aflat despre treaba asta atunci cand unul dintre antrenori s-a dus la AMF. Nu mi-a venit sa cred", spune Florin Telmus, care din vara anului trecut si pana acum a cheltuit, cu Scoala de Fotbal "Florin Halagian", 70.000 de euro.

Banii au fost investiti in amenajarea catorva terenuri artificiale, achizitionarea de echipament si constructia vestiarelor. "Incantati de conditiile pe care le ofeream, mai multi parinti si-au adus copiii la noi", spune patronul de la scoala de fotbal care poarta numele "Armeanului

"Fiul meu a avut de suferit"

Fiul cel mic al lui Florin Telmus, Catalin (foto), in varsta de 11 ani, activeaza la grupa de copii nascuti in 1992, a Scolii de Fotbal "Florin Halagian". "Fiul meu a avut cel mai mult de suferit. El a fost singurul care a aflat de isprava lui Halagian. Ceilalti copii nu stiu nimic. Catalin l-a sunat si s-a rugat de el 20 de minute la telefon ca sa nu desfiinteze scoala. A inceput sa planga la telefon, dar tot nu a reusit sa-l indulceasca. Mi-era frica ca o sa se omoare, atat de disperat era. Cateva zile nu a putut manca, atat de suparat era. Cand pleca in strainatate, Halagian ma suna si ma intreba ce numar poarta Catalin la ghete. Eu ii spuneam ca domnul profesor o sa-i aduca ghete, iar copilul astepta cu nerabdare sa-si primeasca cadoul, dar degeaba, ca Halagian vorbea doar ca sa se afle in treaba. Cand s-a intors din China mi-a spus ca a pierdut ghetele in avion", a povestit Florin Telmus.

"Pe unde a fost, Halagian a lasat numai urme negre"

  • Jurnalul National: De ce v-ati asociat cu Florin Halagian?

    Florin Telmus: A fost vorba doar de o colaborare. Am inceput scoala de unul singur si am organizat mai multe competitii pentru copii. La cateva dintre acestea a participat si Halagian. Vazandu-l ca nu mai activeaza, m-am gandit sa-l iau langa mine.

  • A acceptat sa-si asocieze numele fara nici o pretentie?

    Nu s-a pus niciodata problema banilor. Am facut un Consiliu Director, din care fac parte eu, Silviu Mitroi si Halagian, si am hotarat sa botezam scoala cu numele lui Florin Halagian. Acum, el s-a dat la o parte si nu mai putem functiona.

  • Aveati bani sa-l platiti pe Halagian?

    Daca imi spunea de la inceput ca vrea bani, imi vindeam casa, nu mai faceam investitii si ii dadeam lui. I-am facut atatea placeri, a venit la mine la carciuma si a mancat si a baut de atatea ori fara sa plateasca si acum vine si isi bate joc de munca mea.

  • Ati mai vorbit cu Halagian de cand ati aflat ca se retrage?

    O singura data. Mi-a zis ca nu-l intereseaza, din moment ce el nu castiga nimic. De atunci nu mi-a mai raspuns la telefon. L-am sunat si pe Dumitru Dragomir, i-am spus ce s-a intamplat. A zis ca ma ajuta, dar nici el nu a reusit sa-l induplece.

  • Sunteti dispus sa-i oferiti o suma de bani?

    Bineinteles, numai sa vina si sa spuna cat vrea. Am 100 de copii la cele 4 grupe. Conducatorii fotbalului romanesc urla ca nu se mai face nimic pentru copii si juniori. Eu am cheltuit bani cu copiii astia si vine acum unul ca Halagian si da cu noroi peste munca noastra. A vazut ca nu e nimic de ros si a plecat. Ce cauta omul asta in Federatie? Pe unde a fost a facut numai ravagii, a lasat numai urme negre.

De ce nu poate functiona scoala

Scoala de Fotbal "Florin Halagian" nu mai poate functiona, pentru ca in actele firmei exista o clauza, conform careia scoala nu poate functiona in cazul retragerii unuia dintre cei 3 membri ai Consiliului Director. "Daca ma anunta in urma cu doua luni ca vrea sa se retraga, ma duceam la notariat, la Directia Municipala de Sport, la AMF, si faceam ca actele sa fie in regula, chiar daca asta insemna sa cheltuiesc o suma serioasa de bani. Campionatul incepe pe 15 martie si nu mai am timp sa refac actele", a precizat Telmus. ( SORIN ANGHEL )

×