x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Aventuri prin Antalya

Aventuri prin Antalya

de Mihai Igirosanu    |    26 Ian 2012   •   21:00
Aventuri prin Antalya

Mutat pentru vreo luna in Antalya, acolo unde pana si echipa nationala si-a stabilit in aceasta perioada un cantonament de iarna, fotbalul din Liga 1 incearca sa se trezeasca dupa hibernarea oficiala. Dupa ce Pandurii si Universitatea Cluj au dat startul amicalelor din Turcia, 'granzii' Dinamo (0-1 cu o echipa de mijlocul clasamentului din Kazahstan, FC Taraz!) si Rapid (2-1 cu norvegienii de la Brann Bergen) au inceput si ele verificarile. In aceasta seara va incepe treaba serioasa din Antalya si echipa nationala incropita de selectionerul Victor Piturca cu jucatori de la cluburile prim-divizionare.

Incepand cu ora 19:00, 'tricolorii' vor infrunta selectionata Turkmenistanului, clasata momentan pe locul 147 in clasamentul FIFA si antrenata de Yazguly Hojageldiyev, un tehnician despre care nu se gasesc informatii nici pe Wikipedia. Reprezentativa asiatica, aparuta in competitiile sub egida FIFA abia in 1992, n-are nici o performanta notabila in zona, pierzand ultima partida oficiala, 3-4, in Indonezia. Asa cum era de asteptat, meciul va fi inclus in palmaresul oficial al echipei nationale a Romaniei. Altfel, selectionerul Piturca a instaurat un regim extrem de dur in cantonamentul tricolorilor, cu trei antrenamente pe zi, primul dintre acestea desfasurandu-se de la ora 7:30 dimineata. In afara confruntarii cu Turkmenistanul, reprezentativa noastra cauta inca adversari pentru doua meciuri amicale cu care sa umple programul sta­giului din Antalya.

Stelistii, pradati la hotel
Antrenamentele si meciurile amicale nu sunt singurele evenimente importante care razbat dinspre Antalya. Stranierii Stelei, bulgarul Valentin Iliev si sarbul Novak Martinovici, au avut miercuri seara, tarziu, parte de o surpriza neplacuta. Desi delegatia ros-albastrilor e cazata la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din zona, Royal Holiday, camera celor doi jucatori a fost jefuita in timp ce echipa se afla intr-o in­capere alaturata, alaturi de coechi­pieri si urmareau meciul Barcelona – Real Madrid.

Martinovici si Iliev au ramas fara laptopuri, telefoane si un Ipad. Principalii suspecti sunt angajatii hotelului, dar este greu de crezut ca paguba ar putea fi recuperata. Stelistii au trait o experienta similara si in vara anului trecut, cand au fost calcati de hoti in cantonamentul din Austria.
Trupa lui Ilie Stan va disputa primul meci amical din Turcia abia duminica, impotriva bulgarilor de la Levski Sofia.

×
Subiecte în articol: fotbal intern