x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Banderola fără noimă

Banderola fără noimă

de Mihai Igirosanu    |    29 Feb 2012   •   21:00
Banderola fără noimă

Cu ocazia meciului amical pe care l-a castigat ieri, la Constanta, cu 2-1, in fata echipei locale Farul, Steaua a mai bifat o premiera. Echipa care nu are deocamdata, pana la des anuntata revenire in Ghencea, nici macar un loc stabil de antrenament a avut ieri un nou capitan de echipa.

Banderola purtata in cele mai glorioase perioade ale 'ros-albastrilor' de jucatori legendari, precum Tudorel Stoica, Stefan Iovan, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu sau Marius Lacatus, se plimba acum pe bratele unor fotbalisti anonimi, dupa cum vor pa­tronul sau antrenorii care se perinda cu sezonul pe banca Stelei.

Cum cei doi 'titulari' de drept ai banderolei, Alexandru Bourceanu si Ciprian Tatarusanu, erau convocati la echipa nationala, antrenorul Ilie Stan l-a desemnat pe Florin Costea drept capitan al echipei. Decizia pare a fi dictata (telefonic sau prin intermediari) de la Palatul din Aleea Alexandru, acolo de unde patronul-antrenor Gigi Becali a declarat in repetate randuri ca se bazeaza pe fostul golgeter al Universitatii Craiova pentru a duce Steaua in varful Ligii 1.

Desi n-a reusit deocamdata sa se impuna ca titular la noua sa echipa si pare ca nu a depasit inca in totalitate efectele terifiantei accidentari, Florin Costea are mari sanse de a fi numit chiar vicecapitan. E clar ca, in aceste conditii, Costea cel mare va fi si titularizat in prima etapa din Liga 1, contra codasei Dacia Mioveni.
Totul poate fi doar o supozitie daca Steaua mai disputa un meci de verificare pana atunci, iar antrenorul sau patronul numesc un alt capitan.

Meci amical: Farul – Steaua 1-2
Steaua s-a impus ieri, la Constanta, cu 2-1, intr-un meci amical disputat contra divizionarei secunde Farul, prin golurile marcate de Florin Costea (’18) si Tiberiu Balan (’73), respectiv Patulea (’42 – penalty). Gazdele au marcat dintr-o lovitura de pedeapsa acordata absolut penibil de ?centralul? Eduard Ionita, dupa ce jucatorul Farului Patulea a cazut in careul Stelei, desi adversarul sau direct, Martinovici, era la aproape un metru de el. Antrenorul Stelei, Ilie Stan, a folosit urmatoarea echipa: Stanca – Dananae, Martinovici, Geraldo (’46 Bicfalvi), Parvulescu – Tatu (’56 T. Balan), Prepelita (’77 V. Lupu), Radut (’81 Nastasie), F. Costea (’72 M. Costea) – Rusescu (’56 Nikolici), Machado (’62 Chipciu).

×
Subiecte în articol: fotbal intern