x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern De ce nu jucaţi fotbal?

De ce nu jucaţi fotbal?

23 Feb 2012   •   21:00
De ce nu jucaţi fotbal?

In mod normal, astazi trebuia sa se reia sezonul fotbalistic intern. Asta daca ne aflam intr-o tara cu principii sanatoase, cu un fotbal condus de oameni capabili. Numai ca, la presiunea majoritatii cluburilor, carora le convine sa piarda vremea pe banii statului prin cantonamentele din Turcia, FRF si LPF au mai bifat o decizie 'stralucita', amanand startul campionatului pentru 2 martie.

Asta pentru ca mai multi conducatori de cluburi s-au speriat de zapezile cazute in urma cu aproximativ doua saptamani si au solicitat zgomotos ca pauza sa se prelungeasca. Fara a verifica amanuntit prognozele meteo, care anuntau foarte clar imbuna­ta­tirea vremii, oamenii de la Federatie si Liga le-au acceptat dorinta, aproband foarte rapid amanarea etapei a 19-a. De circa o saptamana, vremea ar permite fara probleme desfasurarea meciurilor, asa cum se intampla, de exemplu, in Cehia sau Polonia, tari cu o clima apropiata cu a noastra.

Numai ca, incapabili sa creeze conditii decente la stadioane, conducatorii cluburilor din Liga 1, care in proportie destul de mare primesc finantari grase din bugetele locale, au preferat sa-si mai asigure o saptamana de pierdere a timpului. Astfel, in loc sa reia campionatul, mai multe echipe si-au prelungit cantonamentele din Turcia, acolo unde pierd vremea jucand impotriva echipelor secunde ale unor cluburi rusesti, cu sauditi de prin coada clasamentelor sau a unor trupe obscure din Kazahstan.

Sub pretextul 'omogenizarii', echipele din Liga 1 consuma de pomana prin Antalya sau aiurea, pregatind un sezon pe finalul caruia multe dintre ele joaca degeaba, fara obiective si fara perspective.

Weldon si Ganea, ultimele mutari
Ultimele doua mutari esentiale ale perioadei de transferari sunt legate de CFR Cluj. Dupa ce l-a achizi­tionat pe atacantul Liviu Ganea, trecut pe linie moarta la Dinamo, gruparea din cartierul Gruia a anuntat ieri, pe site-ul oficial despartirea de Weldon. 'Cluburile CFR 1907 Cluj si Changchun Yatai (China) s-au inteles joi in privinta transferului lui Weldon Santos. Ii multumim pe aceasta cale lui Weldon pentru numeroasele goluri inscrise in poarta adversarilor si pentru faptul ca a ajutat echipa sa se claseze pe locul 2 in campionat la finele anului trecut.' Pe de alta parte, iminentul transfer tot in China, la Tianjin Teda, al stelistului Pablo Brandan, pare sa fi intrat in impas.

×
Subiecte în articol: fotbal intern