x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Doar cu speranţa unui miracol

Doar cu speranţa unui miracol

de Mihai Igirosanu    |    22 Feb 2012   •   21:00
Doar cu speranţa unui miracol

Invinsa cu 1-0 acum o saptamana, pe Arena Nationala, Steaua are nevoie in aceasta seara de sacrificiu, inteligenta si, mai ales, de foarte mult noroc pentru a rasturna soarta cali­ficarii. Singura certitudine inaintea partidei de astazi este aceea ca patronul Gigi Becali si-a impus ideile tehnico-tactice. Desi nu a facut ieri deplasarea in Olanda, alaturi de echipa, fiind citat la Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat in 'Dosarul Valiza', strategul de la Palat a indicat schimbarile din echipa.

In consecinta, Novak Martinovici va fi fundas dreapta, inlocuindu-l pe Ovi­diu Dananae, omul care inca se resimte fizic dupa raidurile din tur ale lui Ola John. Fundas stanga va fi Iasmin Latovlevici, Pablo Brandan va reveni in linia mediana, alaturi de Alexandru Bourceanu, care si-a ispasit etapa de suspendare.

Se pare ca Ilie Stan se va conforma si in cazul lui Andrei Prepelita, care va trece mijlocas dreapta, rol din care va disparea Raul Rusescu, acesta din urma urcand in atac. Cri­ticat si el dur de Becali, Stefan Nikolici va ramane pe banca de rezerve, partenerul din ofensiva al lui Rusescu urmand a fi Leandro Tatu. Desi nu a mers in Tara Lalelelor alaturi de restul delegatiei, Gigi Becali va ajunge astazi la Enschede, cu un avion privat si se va putea asigura personal ca solicitarile sale cu privire la componenta echipei de start vor fi respectate intocmai.

Glumind putin, dar din pacate doar putin, Ilie Stan va profesa cu norma intreaga doar la antrenamentul oficial, programat aseara, urmand ca la meciul din aceasta seara sa aiba misiunea de a primi pe banca de rezerve indicatiile pe care patronul le va oferi de la tribuna oficiala. Cu toate aceste obstacole, Steaua are sansa ei in fata unui adversar, Twente, care la Bucuresti nu aratat decat rigurozitate si simt speculativ. Pentru a incheia pe un ton optimist, iata o declaratie a patronului-antrenor: 'O sa merg eu in Olanda si o vom spulbera pe Twente. Ii batem cu 3-0, ne calificam si o sa vedem atunci daca ma pricep eu la fotbal sau nu!'.

McClaren: 'E imposibil de repetat episodul Boro'
Cosmarul Stelei de la returul cu Middlesbrough, din semi­finalele Cupei UEFA, antrenorul englez al lui Twen­te, Steve McClaren a vorbit inaintea confruntarii din aceasta seara despre acel episod: 'A fost un mo­ment pe care nu ai cum sa-l uiti vreodata. Mai intai, am eliminat-o pe FC Basel in sferturile de finala, dupa un meci nebun, invingand in ultimul minut! Apoi, la doua saptamani distanta a urmat momentul Steaua. A fost o seara de neuitat.

Nu cred ca ceea ce s-a intamplat atunci se va mai repeta vreodata in cariera mea. Un eveniment precum cel de la semifinala cu Steaua e aproape imposibil de repetat!', a declarat McClaren. Antrenorul olande­zi­lor a lasat de inteles ca nu va schimba formula de start care a invins la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: fotbal intern