x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Iese Ilie Stan, intră Gigi Becali

Iese Ilie Stan, intră Gigi Becali

de Mihai Igirosanu    |    19 Feb 2012   •   21:00
Iese Ilie Stan, intră Gigi Becali

N-a fost nevoie decat de un prim meci oficial din 2012 pentru ca patronul Stelei, Gigi Becali, sa redevina antrenor principal de la distanta. Executia superba a olandezului Ola John, precedata de luftul lui Prepelita, ezitarile cuplului Geraldo – Brandan si lipsa de anticipatie a lui Tatarusanu, i-au fost fatale lui Ilie Stan. Desi ramane in functie, lucru anuntat deja de Becali, este evident ca antrenorul si-a pierdut autoritatea din vestiar. Incepand cu a doua zi dupa in­frangerea din Europa League, jucatorii au auzit pe la televizor sau citesc zilnic in ziare discursurile tehnico-stupido-tactice ale lui Gigi Becali.
Patronul schimba portarul, decide fundasii laterali, numeste perechea de mijlocasi centrali si-l scoate din primul "11" pe muntenegreanul Nikolici.

Trebuie precizat din capul locului ca afirmatiile lui Gigi Becali nu sunt bune decat pentru a creste ra­tingurile anumitor posturi de televi­ziune. Altfel, nu sunt decat niste elucubratii si e bine sa fie luate ca atare. Inaintea meciului amical de sambata, 2-0 cu Juventus Colentina, Becali il propusese ca varianta de titularizare pentru atac pe Mihai Costea. "Tatu e sigur titular si ramane sa aleaga Ilie dintre Rusescu si Mihai Costea." Dupa jocul-scoala contra divizio­narei secunde, dezamagit de evolutia lui Costea cel mic, patronul si-a schimbat viziunea tactica in perspectiva returului de joi seara, de la Enschede: "In atac o sa joace Ru­sescu si Tatu, iar in banda dreapta o sa fie Prepelita sau Florin Costea". In aceste conditii, cu lipsa de consecventa tehnico-tactica a "strategului-sef", staff-ul tehnic al Stelei are parte de nopti albe inaintea revansei cu Twente. Din doua motive. Prima grija o reprezinta lipsa de forma si tonus a majoritatii juca­torilor, motiv pentru care antrenorii se chinuiesc teribil sa aleaga un "11" cat de cat interesant, iar cea de-a doua consta in faptul ca acea formula de echipa trebuie sa fie apropiata si de gusturile lui Gigi Becali.
Din cate se pare, formula pentru Enschede va arata astfel: Stanca – Martinovici, Chiriches, Geraldo, Latovlevici – Prepelita, Bourceanu, Brandan, Tanase – Rusescu, Tatu.

Indezirabilii Brandan si Geraldo
Recunoscut drept un personaj cu care nu este indicat sa porti discutii pe care le doresti discrete, patronul Gigi Becali a dezvaluit in direct la GSP TV o discutie recenta purtata cu antrenorul Ilie Stan. "Stiti ce-a facut Geraldo? A primit vreo 60.000 de euro si s-a suparat ca mai trebuia sa primeasca 1.000 de euro. Ilie Stan mi-a zis ca a aruncat p-acolo cu un pahar, ca s-a taiat la mana de suparare. Daca imi zicea la timp, il dadeam afara din echipa pe Geraldo." "Mi-a mai povestit Ilie Stan ca Brandan n-a vrut sa stea in cantonament, ca are alte treburi. Asa ca Ilie s-a cam saturat si el, mi-a zis: «Gigi, da-i mai repede, ca fac fite». Cu romanii te intelegi altfel", a dezvaluit Becali amanunte care, in mod normal, ar fi trebuie sa ramana in interiorul clubului.

×
Subiecte în articol: fotbal intern