x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Poli Timişoara cere intrarea lui Dinamo în insolvenţă. Ce răspunde FC Dinamo Bucureşti

Poli Timişoara cere intrarea lui Dinamo în insolvenţă. Ce răspunde FC Dinamo Bucureşti

20 Mar 2019   •   16:35
Poli Timişoara cere intrarea lui Dinamo în insolvenţă. Ce răspunde FC Dinamo Bucureşti

Clubul Poli Timișoara S.A. a cerut Tribunalului București intrarea în insolvență a clubului Dinamo Bucureşti. Motivul - încă n-ar fi plătit toată suma echivalentă celor 50 de procente din transferul lui Dorin Rotariu (23 de ani) la FC Bruges către Poli Timișoara SA, societatea intrată în faliment care aparținea lui Marian Iancu. Ar fi vorba, mai exact, despre un rest de 270.000 de euro plus TVA. 

Într-un comunicat, FC Dinamo Bucureşti le răspunde celor de la Poli Timişoara. 

"Deși nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar și de avocatul Politehnica Timișoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează și care ar înfrânge prevederile legii insolvenței.

Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecatorească competentă. În numeroase situații, persoane aflate în situații litigioase cu cluburile de fotbal din România, și nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenței tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate.

Până în prezent, deși situația litigioasă avută cu Politehica Timișoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timișoara S.A. nu a solicitat niciunei instanțe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligației Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timișoara S.A. s-au limitat la forțarea încheierii unui contract de tranzacție, demersuri ce au fost fără rezultat.

Recomandăm reprezentanților Politehnica Timișoara S.A. să analizeze cu atenție conținutul hotărârilor deja pronunțate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenții ar avea față de Dinamo 1948 S.A..

Față de prejudiciile de imagine, și nu numai, create cu intenție de reprezentanții Politehnica Timișoara S.A., Dinamo 1948 S.A. își rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timișoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acționează în numele și pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte".

 

×
Subiecte în articol: poli timisoara fc dinamo bucuresti