x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Remiza evacuaţilor

Remiza evacuaţilor

de Mihai Igirosanu    |    29 Feb 2012   •   21:00
Remiza evacuaţilor

Iscata imediat dupa pauza, la una dintre peluzele Arenei Nationale, o revolta a suporterilor la adresa Fe­deratiei si a conducatorilor fotbalului romanesc a insufletit parca o echipa nationala a Romaniei calcata in picioare in prima repriza a meciului amical contra campioanei Americii de Sud. Matadorul Edinson Cavani a deschis rapid scorul, in minutul 2, iar pana la pauza Uruguayul putea rezolva lejer confruntarea amicala cu Romania, daca nu irosea cu seninatate cateva bune ocazii si daca centralul maghiar Kassai nu ne ierta de un penalty evident dupa un fault al lui Tatarusanu la acelasi Cavani.

Dupa pauza, atmosfera din tribune s-a incins brusc, iar nationala lui Piturca a preluat revolta fanilor si a egalat in minutul 49, dupa o centrare perfecta a lui Torje si o reluare asemenea a rezervei Bogdan Stancu.

In acest timp, la Peluza Sud, un grup de suporteri a incercat sa afiseze un banner prin care dorea sa conteste modul in care FRF a semnat contractul cu Rosia Montana si scanda impotriva Federatiei si a capilor fotbalului romanesc. Ca la un semn, stewarzii si jandarmii au sarit salba­tic asupra grupului de fani, dar si a celorlalti spectatori din zona, care nu aveau nicio legatura cu evenimentele. In cele din urma, suporterii 'recalcitranti' au fost evacuati cu brutalitate, fotbalul a trecut pe pla­nul doi. In semn de solidaritate, cei circa 20.000 de spectatori au preluat scandarile suporterilor, dar au scapat fara sa fie evacuati de fortele de ordine a caror actiune a parut desprinsa din documentarele despre Coreea de Nord.

Desi parca nu mai conteaza, iata si consideratiile selectionerului Victor Piturca dupa meci: 'Pana la urma, pot sa ma declar multumit de acest egal. In prima repriza puteam sa primim doua-trei goluri, puteam sa si marcam. Am avut un inceput de repriza a doua exceptional, am reusit sa marcam, insa din pacate anumite evenimente neplacute ne-au privat de aportul unor jucatori. Grecu s-a accidentat, a urmat Latovlevici, iar Goian si Torje au avut si ei probleme. Torje mi-a zis ca nu mai poate sa alerge, ca are crampe. A fost un test util impotriva unei echipe puternice, cu jucatori destul de valorosi, dar si echipa noastra s-a ridicat la nivelul lor'.

Echipele
Romania: Tatarusanu – Papp, Chiriches, D.Goian, Latovlevici ('61 V. Gaman) – Torje, I. Neagu ('46 Bourceanu), Pintilii ('46 C. Lazar) – Mutu ('75 Cr. Tanase), M. Ni­culae ('46 Marica), D. Niculae ('46 B. Stancu).
Antrenor: Victor Piturca

Uruguay: Muslera - Maxi Pereira ('46 Fucile), Lugano, Godin, Caceres – A. Rios ('78 Eguren), Gargano ('68 A. Gonzalez), Ramirez - Forlan - Suarez, Cavani ('60 Abreu).
Antrenor: Oscar Washington Tabarez

×
Subiecte în articol: amical fotbal intern romania-uruguay