x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România învinge Belarus și are maxim de puncte la debutul în preliminariile EURO 2024

România învinge Belarus și are maxim de puncte la debutul în preliminariile EURO 2024

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   07:00
România învinge Belarus și are maxim de puncte la debutul în preliminariile EURO 2024
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a Românie a câștigat marți seara cu 2-1 (2-0) meciul cu selecționata Belarusului, jucat pe Arena Națională, în al doilea meci al Grupei I, în preliminariile Campionatului European 2024. Cu victoria împotriva Andorrei, tricolorii au maxim de puncte din primele două meciuri.

Tricolorii au început bine partida, cu un apetit ofensiv reflectat și de așezarea în teren. După o primă fază de poartă, cu Moruțan și Alibec în prim plan, Stanciu a deschis scorul în minutul 17, din lovitură liberă.

Alibec se remarcă din nou, peste doar un minut, șutul său din întoarcere fiind respins de portarul oaspeților.

Al doilea gol al României a fost marcat de Burcă, cu o lovitură de cap din poziție dificilă, după o centrare a lui Răzvan Marin.

Dennis Man a fost apoi aproape de a marca al doilea să gol cu capul, după cel din meciul cu Andorra, însă execuția sa a trecut foarte puțin înafara cadrului porții.

Oaspeții au solicitat un penalty, la o fază în care Drăgușin a atins mingea cu mâna, însă aceasta ricoșase din șoldul fundașului român, nefiind impusă acordarea loviturii de pedeapsă.

Până la pauză doar accidentarea lui Băluță, înlocuit cu Cicâldău, a mai deranjat statisticile.

Oaspeții revin de la vestiare deciși să marcheze și ratează după doar două minute o triplă ocazie de a reduce din handicap, Ionuț Radu salvând cu piciorul, după o primă eroare, când a scăpat mingea din mână.

Alibec revine în primplan cu un șut în transversală, reluând în minutul 58 recentrarea lui Moruțan, plecată de la Drăgușin.

Tot atacantul celor de la Farul este aproape de a majora scorul, peste doar 2 minute, înă șutul său e deviat puțin pe lângă poartă.

Oaspeții au la rândul lor inițiativa, dar cele două ocazii create se încheie cu trimiterea mingii în brațele lui Radu.

Dobre își încearcă și el șansa, cu un șut puternic pe lângă poartă, din marginea careului, cu puțin timp înainte ca Morozov să marcheze golul care a animat finalul de meci.

Acesta a trimis un șut frumos, cu efect, care l-a învins pe Radu, în minutul 86.

După primele două meciuri, România acumulează 6 puncte și este pe locul doi în clasamentul Grupei I, la egalitate cu Elveția, dar cu un golaveraj inferior.

Pe locul 3 se află Kosovo, cu 2 puncte, după remiza cu Andorra, de pe teren propriu, urmată pe 4 și 5 de Andorra și Israel, cu câte un punct, și Belarus, pe locul 6, cu 0 puncte.

ROMÂNIA: 12. Radu – 4. Manea, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 13. Opruț – 18. R. Marin, 6. Băluță (8. Cicâldău, 44), 10. Stanciu-cpt. (14. M. Marin, 77) – 21. Moruțan (17. Dobre, 65), 7. Alibec (19. Tănase, 77), 20. Man (22. Oct. Popescu, 65). Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Niță, 16. Moldovan – 2. Rațiu, 5. Rus, 9. Munteanu, 11. Olaru, 23. Sorescu

BELARUS: 1. Plotnikov – 7. Bykov, 20. Volkov, 4. Khadarkevich, 22. Malkevich – 17. Kovalev, 6. Selyava, 14. Yablonski (21. Klimovich, 65), 9. Ebong – 10. Bakhar (23. Marozau, 77), 11. Khvaschinski (15. Yuzepchuk, 46). Selecționer: Georgi Kondratiev
Rezerve: 12. Makavchik, 16. Kudravets – 2. Stepanov, 3. Shvetsov, 5. Polyakov, 8. Shauchenka, 13. Bacharou, 18. Kaplenko, 19. Grechikho

În celelalte meciuri ale zilei în Grupa s-au înregistrat rezultatele:
Kosovo – Andorra 1-1,
Elveția – Israel 3-0.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 romania belarus