x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sorin Cîrţu, numit în funcţia de preşedinte al clubului Universitatea Craiova

Sorin Cîrţu, numit în funcţia de preşedinte al clubului Universitatea Craiova

12 Mar 2019   •   13:52
Sorin Cîrţu, numit în funcţia de preşedinte al clubului Universitatea Craiova

Managerul general al clubului Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că gruparea alb-albastră devine mai puternică prin cooptarea în funcţia de preşedinte a fostului fotbalist şi antrenor Sorin Cârţu.
"Au trecut 28 de ani de la ultimul event al Universităţii, iar doi dintre cei care au făcut posibil acest lucru sunt azi aici (n.r. - în 1991 Sorin Cârţu era antrenor, iar Marcel Popescu preşedinte). Anii au trecut, iar istoria trebuie rescrisă. Suntem mai puternici prin venirea lui Sorin în conducerea clubului. Este o recunoaştere a ceea ce au reprezentat marii jucători ai Universităţii Craiova, care au adus celebritatea acestui mare club în afara graniţelor României. Nu se trece într-o nouă etapă, dar planul de dezvoltare al Universităţii e mai uşor de realizat atunci când eşti mai puternic la nivel administrativ", a spus Popescu la conferinţa de presă în care Cârţu a fost prezentat oficial.
"Venirea lui trebuie să însemne o punte de legătură între club şi suporteri, FRF, LPF... pentru că Sorin Cârţu ştie ce înseamnă Universitatea Craiova, dar în acelaşi timp nu ignoră ce înseamnă fotbalul românesc. Fotbal românesc care traversează o criză morală, aşa cum spunea Gică Hagi... iar Universitatea Craiova sper eu să contribuie decisiv la reabilitarea fotbalului românesc. Sper ca anul acesta să fie anul nostru, să reuşim consacrarea atât internă, cât şi internaţională", a adăugat Marcel Popescu.
Fostul fotbalist Sorin Cârţu, care a cucerit ultimul titlu ca antrenor cu Universitatea Craiova în 1991, a fost prezentat oficial, marţi, în funcţia de preşedinte al clubului alb-albastru.
Produs al şcolii de fotbal craiovene, Cârţu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 a câştigat campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu a devenit golgheter al diviziei B cu Electroputere. În 22 august 1976, el a debutat cu gol la Universitatea Craiova în victoria cu 5-1 contra Progresului Bucureşti. În tricoul alb-albastru (1976-1987), Cârţu a câştigat ca jucător trei Cupe ale României şi două titluri de campion, palmaresul său fiind completat în 1991 cu eventul din postura de antrenor.
În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariţii a marcat 11 goluri, fiind fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în cupele europene. În septembrie 2014 a fost cooptat în staff-ul clubului în funcţia de director tehnic. În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul 5, reuşind o serie de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a echipei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: universitatea craiova sorin cîrţu