x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international 11 goluri: PSG și Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor

11 goluri: PSG și Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   07:15
11 goluri: PSG și Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

Seară de marți cu 11 goluri în primele două meciuri ale manșei retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. La Barcelona, PSG a întors rezultatul din tur, cu Araujo eliminat și catalani în 10 oameni. La Dortmund, Simeone & Co au avut calificarea în mână, dar nemții au replicat la final.

 Barcelona – PSG 1-4 (1-1)

Barcelona a marcat prima după ce PSG a dominat primele minute de joc pe Estadi Olímpic Lluís Companys. Adolescentul Yamal (16 ani) a pătruns din flancul drept în careu, a centrat pe jos în fața porții, de unde Raphinha a marcat cu noroc, în minutul 12, pentru 1-0 și 4-2 la general în favoarea gazdelor.

Echilibrul meciului s-a rupt în minutul 29, când arbitrul român Istvan Kovacs a acordat cartonaș roșu lui Araujo, pentru un fault inutil, lăsând gazdele în inferioritate numerică.

Dembele a egalat cu cinci minute înainte de pauză, după o centrare la bara a doua a lui Barcola, iar Vitinha a marcat pentru 1-2, la revenirea de la vestiare, în minutul 54, restabilind egalitatea la general (4-4).

Tensiunea de pe banca Barcelonei a dus la eliminarea antrenorulu Xavi, pentru un gest nesportiv, în minutul 56.

Joao Cancelo a făcut apoi cadou un penalty francezilor, dictat ferm de Kovacs și transformat fără emoții de Mbappe, în minutul 61.

Barca a replicat în ultimele minute, însă nici Levandovski, nici Raphinha nu au prins cadrul porții din poziții promițătoare, în timp ce Gundogan a luat la țintă bara porții lui Donnarumma.

După o ultimă ratare a lui Levandowski, PSG a plecat pe contraatac și a închis meciul după o fază complicată, în care Ter Stegen a respind două execuții, Mbappe fiind ultimul care a șutat, a treia oară, pentru un neverosimil 1-4 pentru francezi, care au obținut calificarea în semifinale.


Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4-2 (2-0)

Desfășurarea meciului de la Dortmund, cu Atletico Madrid, a fost una dramatică pentru suporterii ambelor tabere. Început cu un avantaj de un gol pentru spanioli, meciul a debutat cu germanii dominând jocul în jumătatea adversă.

În interval de doar 5 minute, Brandt (min. 34) și Maatsen (39), gazdele au trecut în avantaj la general, cu 3-2, scor de calificare.

După pauză, oamenii lui Simeone au renunțat la abordarea ultradefensivă și au urcat în jumătatea gazdelor. Eforturile ofensive ale spaniolilor au dat roade când Hummels a marcat în proprie poartă, în încercarea de respinge un șut, la doar 4 minute după reluare, gol ce a restabilit egalitatea la general, 3-3.

Angel Correa, introdus la pauză în locul lui Morata, a fost protagonistul următoarele 15 minute, după două ratări mari reușind să restabilească egalitatea în meci (2-2, min. 64) și să dea lui Atletico avantaj la general.

Neimpresionați de realizările spaniolilor și cu sprijinul legendarilor lor suporteri, „galbenii” au întors din nou soarta partidei, cu două goluri, la interval de doar 3-4 minute.

Fulkrug a făcut 3-2, în minutul 71, cu o execuție de finețe, cu capul, la centrarea în fața porții a lui Sabitzer, pentru ca mai apoi, același Sabitzer să marcheze cu un șut din marginea careului pentru 4-2 (min 74) și 5-4 la general.

Finalul de meci a fost dominat tot de germani, care au sigilat rezultatul și și-au asigurat o semifinală cu PSG, care se joacă în dublă manșă, pe 30 aprilie și 7 mai, Dortmund gazdă la meciul tur.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liga campionilor borussia dortmund psg