x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia - Beckham scrie istorie

Anglia - Beckham scrie istorie

de Dragos Stoica    |    27 Iun 2006   •   00:00
Anglia - Beckham scrie istorie

Mediatizat in ultimii ani mai mult pentru viata sa particulara decat pentru evolutiile de pe teren, capitanul Angliei a devenit primul englez care a marcat la trei editii ale Cupei Mondiale.

Corespondenta din Kaiserslautern
Mediatizat in ultimii ani mai mult pentru viata sa particulara decat pentru evolutiile de pe teren, capitanul Angliei a devenit primul englez care a marcat la trei editii ale Cupei Mondiale.

Capitanul nationalei Angliei a reusit sa devina luni primul fotbalist din istoria reprezentativei sale care a marcat la trei editii ale Cupei Mondiale.

PERFORMANTA. Prin golul inscris in poarta selectionatei Ecuadorului, David Beckham si-a asigurat locul in posteritatea fotbalistica a Angliei, devansand nume sonore precum Garry Lineker si Geoff Hurst. Cel putin pana in prezent, Lineker ramane golgeterul absolut al nationalei Angliei, cu nu mai putin de zece reusite in doua editii ale CM la care a luat parte, in Mexic ’86 si Italia ’90, la primul sau turneu final fiind de altfel si cel mai bun marcator al competitiei. Hurst are cinci goluri marcate, dar tot in doua editii. "Beckham trage nationala Angliei mai departe", scrie presa engleza de ieri, care noteaza ca, in afara golului, prestatia elevilor lui Sven Goran Eriksson a fost mult sub asteptari.

MODEST. Primul gol inscris de Beckham la un turneu final al CM a fost cu ocazia meciului Anglia - Columbia, in Franta ’98, cele doua selectionate gasindu-se atunci in aceeasi grupa cu reprezentativa Romaniei, care avea sa le invinga din primele doua partide disputate. Cel de-al doilea gol al lui Beckham la CM a venit patru ani mai tarziu, la Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia, acesta transformand un penalty contra Argentinei. "Sunt foarte fericit si ma bucur ca n-am trecut degeaba prin nationala Angliei. Cred ca mai pot fi util si am de gand sa mai joc cativa ani la nivel inalt. Sper sa pot participa si la CM din Africa de Sud, din 2010", a spus fotbalistul.

SHEARER, DORIT
Viitorul selectioner al Angliei, Steve McLaren, i-a propus o colaborare fostului atacant Alan Shearer, care, in varsta de 35 de ani, s-a retras din activitatea competitionala in urma cu o luna si jumatate. "Am primit mai multe telefoane de la Steve McLaren, care m-a intrebat daca n-as vrea sa colaboram la echipa nationala. Sincer, imi place ideea, dar a ramas ca vom discuta dupa incheierea actualei editii a Cupei Mondiale. Deocamdata ma bucur de viata si-mi place ca stau departe de teren, dupa atatia ani in care a trebuit sa respect tot timpul cu strictete un program fix", a declarat Shearer, care anul acesta a obtinut si licenta Pro de antrenor, putand sta pe banca oricarei formatii engleze. Daca fostul international nu accepta, locul sau ar putea fi luat de Terry Venables.
×
Subiecte în articol: mondial 2006 angliei