x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Angola - Portugalia 0-1 / Huiduiti de propriii fani

Angola - Portugalia 0-1 / Huiduiti de propriii fani

de Dragos Stoica    |    13 Iun 2006   •   00:00
Angola  -  Portugalia 0-1 / Huiduiti de propriii fani
Corepondenta din Koln
Lusitanii si-au atins scopul in primul meci disputat luni seara, la Köln, castigand cu 1-0 partida cu debutanta Angola, dar maniera prin care Portugalia a plecat la vestiare o sa-i urmareasca mult timp pe Figo si pe coechipierii sai.

Totul incepuse cum nu se putea mai bine. Atmosfera pe masura, cu 10.000 de portughezi, 5.000 de angolezi si bineinteles omniprezentii englezi in tribune, carora li s-au adaugat spectatorii germani.

SLAB. Prima ocazie la poarta lui Ricardo, goalkeeperul amator al africanilor, care se antreneaza in curtea scolii in restul timpului, a venit dupa numai cinci secunde, iar dupa alte cateva sute de secunde a picat golul lui Pauleta. Paradoxal, desi reteta unei reprezentatii portugheze de calitate parea indeplinita, meciul a cazut tot mai mult, fiind probabil cea mai slaba partida de pana acum de la aceasta editie a Cupei Mondiale. Cel mult trei ratari in dreptul lui Cristiano Ronaldo au pus punct, inca din prima repriza, avantului ofensiv al lusitanilor, acestia evoluand sters, fara pic de vlaga in partea a doua, desi aveau in fata o echipa cu trei amatori pe teren.

NEMULTUMIRE. Primii care au dat tonul huiduielilor au fost chiar suporterii portughezi, care i-au taxat cu precadere pe Tiago si pe Meira, ambii cu adevarat neinspirati duminica seara. Huiduielile au cuprins toate tribunele, intreg stadionul scandand apoi numele Angolei. Degeaba insa, deoarece, daca Portugalia a evoluat lamentabil, Angola a jucat la limita superioara si a realizat maximum din aceasta partida. "Nu a fost cea mai buna partida a noastra, insa ne-am ales cu cele trei puncte, lucru care era obiectivul principal. Nu cred ca am fost huiduiti de suporterii nostri, n-aveau de ce sa faca asta, pentru ca totusi am obtinut o victorie. Portugalia joaca mai slab primul meci la un turneu final, dar apoi creste de la meci la meci", a declarat la conferinta de presa antrenorul Portugaliei, Felipe Scolari.

×
Subiecte în articol: mondial 2006