x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina, Chile, Paraguay și Uruguay au depus o candidatură comună pentru Cupa Mondială 2030

Argentina, Chile, Paraguay și Uruguay au depus o candidatură comună pentru Cupa Mondială 2030

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   11:30
Argentina, Chile, Paraguay și Uruguay au depus o candidatură comună pentru Cupa Mondială 2030
Sursa foto: Hepta

Argentina, Chile, Paraguay și Uruguay au depus oficial marți o candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, cerând ca turneul să revină "acolo unde s-a născut fotbalul", la 100 de ani după ce prima Cupă Mondială a fost organizată la Montevideo.

În timpul unei ceremonii desfășurate la Asociația Argentiniană de Fotbal (AFA), oficialii celor patru țări au fost însoțiți de Alejandro Dominguez, președintele Confederației Sud-Americane de Fotbal (CONMEBOL), care a declarat că speră ca FIFA să arate un "gest de măreție" față de regiune și să îi permită să organizeze turneul.

"Cupa Mondială din 2030 nu este doar o altă Cupă Mondială, ci merită o sărbătoare cu recunoaștere pentru 100 de ani", a declarat Dominguez.

"Suntem convinși că FIFA are obligația de a onora memoria celor care au venit înaintea noastră și care au crezut în măreție și au făcut prima Cupă Mondială".

Președintele AFA, Claudio Tapia, a adăugat: "În calitate de campioni mondiali, realizăm această lansare care este visul tuturor sud-americanilor. Nu doar cu ocazia centenarului primei ediții, ci și datorită pasiunii cu care trăim fotbalul".

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a făcut o declarație pe contul său oficial de Twitter în care a spus că Bolivia va fi invitată să se alăture "acestui vis".

După prima ediție din Uruguay, Argentina a găzduit Cupa Mondială în 1978 și Chile în 1962, în timp ce Paraguay nu a găzduit niciodată cea mai importantă competiție sportivă.

Candidatura sud-americană va concura cu Spania-Portugalia, care au semnat un acord de candidatură comună, plus posibilele candidaturi pentru 2030 ale Marocului și Arabiei Saudite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: candidatura comuna cupa mondiala 2030