x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Australia - Croatia / Ce penibil: eliminare dupa trei galbene

Australia - Croatia / Ce penibil: eliminare dupa trei galbene

de Delia Gomoescu    |    24 Iun 2006   •   00:00
Australia  -  Croatia / Ce penibil: eliminare dupa trei galbene

Arbitrul englez Graham Poll a reusit sa se faca de ras la meciul Australia - Croatia, uitand sa elimine un jucator de pe teren dupa ce ii acordase acestuia doua avertismente. Astfel, croatul Josep Simunici a parasit gazonul abia dupa ce a primit patru cartonase: trei galbene si unul rosu!

GRESEALA. Simunici a vazut primul cartonas galben in minutul 62 si pe al doilea in minutul 90. Graham Poll ar fi trebuit atunci sa il elimine, dar a uitat sa o faca. Trei minute mai tarziu, Simunici a comis un nou fault si a primit al treilea cartonas galben, iar centralul englez i l-a aratat atunci si pe cel rosu. Rezultatul final al partidei, 2-2, a dus la calificarea Australiei pentru prima data in optimile Cupei Mondiale. FIFA a recunoscut insa ca federatia australiana ar fi avut motive sa ceara rejucarea partidei din cauza greselii arbitrului. Potrivit cotidianului Irish Examiner, un purtator de cuvant al forului mondial a precizat: "Este o premiera in istoria Cupei Mondiale, din pacate, ca un jucator sa primeasca trei cartonase galbene - este un pic cam mult. Arbitrajul va fi analizat".

JENANT. Cotidianul Daily Mail scrie ca Graham Poll a devenit "prostul turneului", iar potrivit BBC, englezul risca sa fie trimis acasa din cauza erorii sale. "Se pare ca Graham Poll a arbitrat ultimul sau meci de la CM, dupa ce a facut o serie de greseli mari la meciul turbulent al Croatiei cu Australia: i-a acordat croatului Josip Simunici trei cartonase galbene inainte de a-l elimina si a refuzat de doua ori sa acorde penalty pentru Australia", noteaza BBC. La randul sau, presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca nu intelege cum a fost posibil ca arbitrul sa uite sa il elimine pe fotbalist. "Sunt cu adevarat surprins de ceea ce s-a intamplat: centralul si ceilalti trei componenti ai brigazii de arbitri sunt legati intre ei printr-un sistem de casti si este de neinteles faptul ca nimeni nu a intervenit", a spus Blatter. Doar australianul Mark Viduka spera ca Poll sa nu fie sanctionat: "Se pare ca a gresit, insa toata lumea greseste. Graham Poll este un arbitru de top". (Delia Gomoescu)

×
Subiecte în articol: mondial 2006 graham poll