x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Balbuena și Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-și suspenda contractele cu cluburile din Rusia

Balbuena și Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-și suspenda contractele cu cluburile din Rusia

10 Iul 2022   •   22:30
Balbuena și Wendel folosesc noua regulă FIFA pentru a-și suspenda contractele cu cluburile din Rusia
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Fotbaliștii Fabián Balbuena și Wendel au profitat de o nouă regulă FIFA și și-au suspendat contractele cu echipele rusești Dinamo Moscova, respectiv Zenit Sankt Petersburg, pentru sezonul 2022-2023.

Luna trecută, forul de conducere mondial a anunțat o prelungire a „regulilor de angajare temporară" care au fost introduse pentru a ajuta jucătorii și antrenorii afectați de războiul din Ucraina.

Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor introdus în martie a fost ajustat pentru a le oferi jucătorilor și antrenorilor străini dreptul de a-și suspenda contractele de muncă în Rusia până la 30 iunie 2023.

„Prieteni, vreau să vă informez că părăsesc clubul pentru acest sezon", a declarat paraguayanul Balbuena într-un comunicat.

"M-am gândit la această decizie timp de o lună și am luat-o exclusiv din motive familiale.

Le mulțumesc fanilor, staff-ului, staff-ului tehnic, coechipierilor mei pentru acest sezon minunat, vă mulțumesc foarte mult!

Îi doresc lui Dinamo cel mai mare succes în sezonul următor".

Clubul l-a transferat pe Balbuena liber de contract după ce i-a expirat contractul cu West Ham United.

Cu 32 de apariții, fundașul i-a ajutat să obțină un loc trei în prima ligă rusă și o medalie de vicecampion în Cupa Rusiei.

„Suntem cu siguranță supărați de decizia lui Fabián, dar clubul a fost pregătit pentru posibilele consecințe ale recentei decizii a FIFA. Dinamo lucrează activ pe piața transferurilor și va face tot posibilul pentru a compensa această pierdere", a declarat directorul executiv al lui Dinamo, Pavel Pivovarov.

„Îi mulțumim lui Fabian pentru jocul dezinteresat pentru Dinamo și pentru contribuția sa la câștigarea medaliei de bronz în sezonul trecut, sperăm în revenirea sa rapidă la clubul nostru."

Brazilianul Wendel, în vârstă de 24 de ani, și-a suspendat și el contractul cu Zenit, câștigătoarea campionatului, și intenționează să semneze cu Flamengo, în țara sa natală.

Deși clubul se află în discuții cu agentul său, acesta a declarat că va fi imposibil să îi satisfacă pretențiile salariale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contracte suspendate