x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Șoc în fotbalul european: Barcelona, exclusă din Liga Campionilor?

Șoc în fotbalul european: Barcelona, exclusă din Liga Campionilor?

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   22:15
Șoc în fotbalul european: Barcelona, exclusă din Liga Campionilor?
Sursa foto: Hepta

Celebra echipă FC Barcelona are probleme grave, după ce în urma acuzațiilor de corupție, riscă să fie exclusă și din Uefa Champions League.

Potrivit stiripesurse.ro, parchetul din Barcelona a dezvăluit existența unor plăți suspecte către Jose Negreira, fostul șef al arbitrajului spaniol. Atât autoritățile spaniole, cât și UEFA, au inițiat anchete în acest sens, iar prima concluzie la care au ajuns oficialii forului european nu este favorabilă pentru Barcelona, notează publicația spaniolă ABC.

Investigațiile efectuate de inspectorii UEFA au concluzionat că Barcelona trebuie să fie pedepsită prin excluderea din Liga Campionilor în sezonul următor. Potrivit aceleiași surse, decizia finală aparține acum lui Aleksandr Ceferin, președintele forului continental, care trebuie să decidă dacă va impune sau nu sancțiunea sugerată de anchetatori Barcelonei, și acest lucru trebuie să se întâmple înainte de începutul noului sezon.

Pe data de 17 februarie, ziarul El Mundo a făcut dezvăluiri conform cărora Barcelona ar fi efectuat plăți în valoare de peste 6 milioane de euro între 2001 și 2018 către compania Dasnil 95, deținută de Negreira, în scopul de a primi consultanță în probleme de arbitraj.

Ulterior, atât clubul Barcelona, cât și mai mulți foști oficiali ai săi și Negreira, au fost puși sub acuzare de către justiția spaniolă pentru infracțiuni de "corupție", "abuz de încredere" și "fals în înscrisuri comerciale" în legătură cu plățile suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol, transmite stiripesurse.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: barcelona Liga campionilor exclusa