x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Baschet masculin: Cupa Mondială 2019 va avea loc în China

Baschet masculin: Cupa Mondială 2019 va avea loc în China

07 Aug 2015   •   18:06
Baschet masculin: Cupa Mondială 2019 va avea loc în China
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Cupa Mondială de baschet masculin din 2019 va avea loc în China, a decis vineri Federaţia Internaţională de Baschet (FIFA), reunită la Tokyo, în Japonia.

Candidatura chineză, susţinută de fostul jucător din NBA Yao Ming, a fost preferată celei depuse de Filipine, prezentată de boxerul (şi baschetbalistul) Manny Pacquiao.

Competiţia va avea loc în opt oraşe din China, între care şi Beijing, unde se va disputa finala. Cupa Mondială din 2019 va fi prima organizată în noua sa formulă adoptată de FIBA în cadrul unei vaste reforme a calendarului internaţional.

Amânată cu un an, din 2018 în 2019, pentru a nu coincide cu Cupa Mondială de fotbal, Cupa Mondială de baschet va cuprinde 32 de echipe în loc de 24 până în prezent.

Procesul de calificare va dura doi ani, începând din 2017, şi va fi independent de campionatele continentale, care se vor desfăşura la patru ani (în loc de doi).

FIFA a prevăzut ca meciurile de calificare să fie organizate în ''ferestrele'' din timpul sezonului, şi nu în vară, ceea ce va crea probleme participării jucătorilor din NBA sau Euroligă.

Cupa Mondială va fi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice, contrar campionatelor continentale, care nu vor mai conta pentru calificare.

Statele Unite au câştigat ultima ediţie, din 2014, din Spania, în faţa Serbiei, Franţa obţinând medalia de bronz.

Sursa: Agerpres

×