x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Acuzat că are "legături cu Frăția Musulmană", Benzema intenționează să depună plângere

Acuzat că are "legături cu Frăția Musulmană", Benzema intenționează să depună plângere

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   21:30
Acuzat că are "legături cu Frăția Musulmană", Benzema intenționează să depună plângere
Sursa foto: Facebook

Karim Benzema, fotbalistul internațional francez, ripostează după ce Ministrul de interne al Franței, Gérald Darmanin, a stârnit luni o dezbatere aprinsă după ce l-a acuzat pe Karim Benzema că are "legături cunoscute cu Frăția Musulmană", o organizație islamistă originară din Egipt.

O acuzație pe care câștigătorul Balonului de Aur, care joacă în prezent la clubul saudit Al-Ittihad, a negat-o viguros miercuri prin intermediul avocatului său.

"Acest lucru este fals! Karim Benzema nu a avut niciodată cea mai mică relație cu această organizație", a declarat Hugues Vigier într-un comunicat, citat de TF1 Info, completând că starul francez intenționează să depună o plângere împotriva ministrului pentru defăimare sau insultă publică.

"Știm cu toții că Benzema are legături notorii cu Frăția Musulmană", a declarat luni seară Gérald Darmanin la CNews. El s-a exprimat în urma publicării pe X (fostul Twitter) a unei postăti în care internaționalul de fotbal adresează "toate rugăciunile (sale) pentru locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruță nici femeile, nici copiii".

"A te ruga la 15 octombrie pentru civilii aflați sub bombardamentele care nu cruță nici femeile, nici copiii nu constituie în mod clar "propagandă pentru Hamas", "complicitate la terorism" sau acte de colaborare", a susținut avocatul jucătorului, citat de TF1 Info.


El a adăugat: "Vreau să cred că este vorba de o compasiune firească în fața a ceea ce mulți descriu acum ca fiind crime de război comise în Gaza, dar aceasta nu diminuează în niciun fel oroarea actelor teroriste din 7 octombrie, care nu poate fi contestată".

În opinia sa, "asistăm încă o dată la o exploatare intolerabilă a lui Karim Benzema și a "figurii simbolice" pe care oamenii i-o atribuie".


Întrebat de AFP dacă ministrul a sesizat justiția, anturajul său a răspuns că "luările de poziție" ale jucătorului "nu dau naștere la o procedură judiciară". "Dar ele transmit un semnal deosebit de neclar din partea unui sportiv cu un asemenea profil", a adăugat el.

"Asistăm de mai mulți ani la o derivă lentă a pozițiilor luate de Karim Benzema către un islam dur și rigorist, caracteristic ideologiei freiste, care constă în răspândirea normelor islamice în diferite domenii ale societății, în special în sport", a mai acuzat Darmanin.

Anturajul lui Gérald Darmanin i-a reproșat jucătorului că a refuzat să cânte Marseillaise atunci când a fost selecționat în echipa națională a Franței, că a făcut "prozelitism pe rețelele de socializare în jurul cultului musulman, precum postul, rugăciunea și pelerinajul la Mecca" și că a "sprijinit promovarea mesajelor lui Khabib Nurmagomedov, luptător rus de MMA", pe care le consideră un "veritabil apel la ură după publicarea în presa franceză a unor caricaturi ale profetului Mahomed".

Potrivit Le Parisien, Karim Benzema intenționează, de asemenea, să depună o plângere pentru defăimare împotriva eurodeputatei LR Nadine Morano, care a declarat pentru Europe 1 că fotbalistul este "un element al propagandei Hamas", și împotriva specialistului în publicitate Frank Tapiro, care l-a acuzat pe jucător că este "colaborator" și "complice al terorismului".

De asemenea, el intenționează să depună o plângere împotriva senatoarei LR Valérie Boyer, care a cerut să i se retragă Balonul de Aur 2022, precum și cetățenia franceză, dacă legăturile sale cu Frăția Musulmană vor fi dovedite.

"O astfel de măsură, imposibilă împotriva unui francez de origine și cu părinți francezi, nu ar face decât să amintească Europei de Germania nazistă", a mai declarat avocatul său, Hugues Vigier.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: benzema