x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Chile 3-0: În ritm de samba către sferturi

Brazilia - Chile 3-0: În ritm de samba către sferturi

de Vlad Ionescu    |    28 Iun 2010   •   00:00
Brazilia - Chile 3-0: În ritm de samba către sferturi
Sursa foto: /Reuters

Reprezentativa statului Chile nu a reușit nici în această seară să scape de complexul numit Brazilia, în faţa căreia nu a câștigat niciodată la Cupa Mondială. Selecao s-a impus la capătul unui joc-spectacol cu scorul de 3-0 în faţa rivalilor sud-americani, pe care îi elimină pentru a treia oară în optimile de finală ale unui turneu final de Campionat Mondial.   

Brazilia a condus în permanenţă ostilităţile și a apăsat pe accelerator exact atât cât i-a trebuit ca să-și asigure o calificare facilă, spre mulţumirea lui selecţionerului Carlos Dunga, pentru care victoria contează mai mult decât spectacolul, deși nici acesta nu a lipsit în unele momente.

Patru minute din prima repriză au fost suficiente pentru stabilirea învingătoarei. Mai întâi, fundașul Juan s-a înălţat imperial peste întreaga apărare chiliană și a trimis balonul cu capul sub transversală, la un corner executat de Maicon, pentru ca la scurt timp Luis Fabiano să finalizeze elegant, după ce a driblat şi portarul, o fază la reușita căreia au mai contribuit Robinho și Kaka.

Nici după pauză chilienii n-au avut forţa de a reveni în joc, iar golul de 3-0, reuşit de Robinho, le-a turnat și mai mult plumb în ghete elevilor lui "El loco" Marcelo Bielsa.

Brazilia se califică astfel în sferturile de finală, unde va da piept cu Olanda, un adversar de cu totul alt calibru. Ultima confruntare directă s-a consumat la Mondialul francez din 1998, atunci când Selecao sa câştigat la penalty-uri.

Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010