x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia – Croația, al treilea sfert de finală la CM, după ce Selecao a învins 4-1 Coreea de Sud

Brazilia – Croația, al treilea sfert de finală la CM, după ce Selecao a învins 4-1 Coreea de Sud

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   23:50
Brazilia – Croația, al treilea sfert de finală la CM, după ce Selecao a învins 4-1 Coreea de Sud
Sursa foto: Hepta

Principala favorită la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, Brazilia a învins luni seara Coreea de Sud, în optimile de finală ale competiției. Selecao a rezolvat meciul încă din prima repriză, scorul final fiind 4-1 (4-0), sudamericanii reducând turațiile după pauză.

Vincius Junior a deschis scorul în minutul 7, cu un șut lobat din careu peste portarul și fundașii coreeni (1-0).

Neymar Junior a majorat apoi la 2-0, în minutul 13, din lovitură de pedeapsă.

Sudcoreenii au dat replica prin In-Beom Hwang, al cărui șut foarte bun e scos de Alisson de la vinclu (min. 17).

Brazilienii desenează apoi o fază de manual și Richarlison face 3-0, în minutul 29, cu un șut din careu, din pasa pe culoar venită de la Raphina.

Scorul la pauză e stabilit de Lucas Paqueta, care a primit o pasă ideală în poziție centrală, în interiorul careului, de unde l-a învins a patra oară pe portarul Seung-Gyu Kim (4-0, min. 36).

În repriza secundă s-a jucat frumos, cu fair play, fazele succedându-se la ambele porți. Heung-Min Son a bifat prima ocazie mare a coreenilor, șutul său fiind respins de Alisson.

Raphinha l-a făcut apoi mare pe Seung-Gyu Kim, în două rânduri, Coreea de Sud fiind din nou foarte aproape de un prim gol, prin minutul 70, când la o fază confuză fața careului de 6 metri, asiaticii nu au reușit să înscrie după 3 șuturi la poartă.

Fanii sudcoreeni au fost recompensați în minutul 76, insistența fotbaliștilor asiatici fiind concretizată în gol printr-un șut de excepție de la 25 de metri trimis de Seung-Ho Paik (4-1).

Pe fondul unei relaxări a brazilienilor, care l-au introdus în teren și pe portarul Weverton, asiaticii au mai lansat câteva acțiuni ofensive, punctând la capitolul artistic.

S-a încheiat 4-1, brazilienii urmând să întâlnească Croația în sferturile de finală, pe 9 decembrie, de la ora 17.00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia Selecao Cupa Mondială