x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Franţa are "lumea la picioare"!

Cupa Mondiala 2018: Franţa are "lumea la picioare"!

16 Iul 2018   •   12:40
Cupa Mondiala 2018: Franţa are "lumea la picioare"!

"Lumea este la picioarele voastre", "Magnific!", "La Belle Epoque"..., a scris presa străină după victoria Franţei la Cupa Mondială de fotbal 2018, obţinută duminică în faţa Croaţiei (4-2), salutând în acelaşi timp eficacitatea "Les Bleus", dar şi a unor individualităţi precum Kylian Mbappe. 

 

"Cupa Mondială merge la Paris", titrează la Gazzetta dello Sport, "Trăiască fotbalul-Republică", scria, la rândul său, cotidianul german Bild. Pentru presa din lumea întreagă, succesul francezilor la CM, al doilea din istoria ţării după 20 de ani, este cel al unei generaţii de aur. "Lumea este la picioarele voastre", rezuma publicaţia argentiniană Ole, în timp ce ziarul brazilian O Globo a onorat "o nouă stea pe cerul albastru francez". 

"Moscova este cucerită, mai ceva ca Napoleon. Zizou nu mai este singur în Olimpul fotbalului francez: acum trebuie să le facă loc lui Griezmann, Pogba şi Mbappe", a adăugat la Gazzetta. În Spania, Marca, care a salutat în franceză cu textul "La Belle Epoque", face referire la o "echipă de granit", care a arătat în finală "un rezumat al Mondialului său: demonstraţie de putere şi eficacitate". 

În Germania, ţara deţinătoarei titlului, Bild s-a mulţumit să remarce faptul că "Mannschaft"-ul are de acum "un demn succesor", "o campioană mondială meritată". 

''Les Bleus'' au jucat a treia lor finală, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, şi după cea pierdută în 2006 în faţa Italiei. Echipa lui Deschamps se încununează campioană mondială la doi ani după ce a pierdut finala EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Portugaliei. AGERPRES

×