x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Divizia de Panzere a lui Nagelsmann trece în sferturi la Euro 2024, pe tărâm propriu

Divizia de Panzere a lui Nagelsmann trece în sferturi la Euro 2024, pe tărâm propriu

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   07:18
Divizia de Panzere a lui Nagelsmann trece în sferturi la Euro 2024, pe tărâm propriu
Sursa foto: Hepta

Germania a învins sâmbătă Danemarca, în optimile de finală ale Campionatului European, scor 2-0. Meciul a fost întrerupt în prima repriză din cauza unei furtuni cu gheață. După două goluri anulate fiecărei tabere, Havertz și Musiala au marcat reușitele cu care „panzerele” germane merg în sferturi.

VAR a fost din nou principalul protagonist al meciului din optimile de final ale Euro 2024 dintre Germania și Danemarca, câștigat de oamenii lui Nagelsmann cu 2-0,

Nemții s-au calificat în sferturile de finală ale Euro 2024, la capătul unui meci influențat de unele decizii VAR controversate.

Germanii au început meciul în avantaj și păreau să fi preluat conducerea după doar patru minute, când Nico Schlotterbeck a reluat cu capul cornerul lui Toni Kroos. Totuși, golul a fost anulat pentru că Joshua Kimmich a fost acuzat de fault asupra lui Andreas SKov Olsen.

Echipa lui Julian Nagelsmann a continuat să caute deschiderea scorului, dar Kasper Schmeichel s-a opus cu o serie de intervenții importante.

Danezii au început apoi să crească în joc și Christian Eriksen a avut un șut blocat de Antonio Rüdiger în minutul 21, după ce a controlat bine o minge lungă în diagonală.

Tocmai când jocul începea să pară mai echilibrat, a izbucnit o furtună violentă, iar arbitrul Michael Oliver a fost nevoit să întrerupă jocul în minutul 35.

Jocul a fost reluat 20 de minute mai târziu, iar Schmeichel a reușit o nouă intervenție bună, respingând o lovitură de cap din apropiere a lui Kai Havertz.

Chiar înainte de pauză, Rasmus Højlund a fost aproape să înscrie la celălalt capăt al terenului, dar Manuel Neuer a reușit o intervenție bună după ce danezul a încercat să treacă mingea peste portar pentru a finaliza un contraatac.

Danemarca părea să fi început perfect repriza a doua, când Joachim Andersen a marcat dintr-o fază fixă. Golul a fost însă anulat după o revizuire VAR, Thomas Delaney fiind surprins în offside în faza de construcție.

La scurt timp după ce i s-a anulat golul, el a făcut un henț în careu, la celălalt capăt al terenului, și după o nouă revizuire VAR, arbitrul a arătat punctul cu var, Kai Havertz fiind cel care a transformat.

Havertz a ratat o șansă nemaipomenită de a dubla avantajul în minutul 66, înainte ca șutul lui Rasmus Højlund să fie respins din nou de Manuel Neuer la celălalt capăt.

Apoi, în minutul 68, Jamal Musiala a făcut 2-0 când a preluat mingea lui Nico Schlotterbeck și a tras pe lângă Schmeichel.

Germania a rezistat pentru victorie, în ciuda ofensivei disperate a danezilor. Florian Wirtz, intrat în repriza a doua, a găsit poarta în prelungiri, dar golul său a fost anulat pentru offside.

Echipa lui Julian Nagelsmann va înfrunta în sferturile de finală învingătoarea meciului Spania-Georgia de duminică.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: euro 2024 Julian Nagelsmann