x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Albanezul Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare

Euro 2024: Albanezul Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare

23 Iun 2024   •   21:21
Euro 2024: Albanezul Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare
Sursa foto: Hepta

Atacantul albanez Mirlind Daku a fost suspendat duminică pentru două meciuri, acesta strigând alături de fanii echipei sale scandări ofensatoare la adresa Serbiei și Macedoniei de Nord la Euro 2024. UEFA a declarat că acest comportament încalcă regulile de bază ale unei conduite decente.

Daku și-a cerut scuze pentru că s-a alăturat scandării de sloganuri împotriva celor două țări cu ajutorul unui megafon, după remiza 2-2 dintre echipa sa și Croația, miercuri, la Hamburg.

UEFA a precizat într-un comunicat că i-a interzis lui Daku să participe la următoarele două meciuri pentru „nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor de bază ale comportamentului decent, pentru utilizarea evenimentelor sportive pentru manifestări de natură nesportivă și pentru discreditarea sportului fotbal".

UEFA a adăugat că este în curs o investigație cu privire la un potențial comportament rasist și/sau discriminatoriu din partea fanilor la meci.

Albania, care ocupă locul al treilea în Grupa B cu un punct și încă se mai poate califica în optimi, joacă luni la Duesseldorf cu Spania, care este lider cu șase puncte.

Serbia a amenințat că se retrage de la turneul final din cauza scandărilor fanilor Croației și Albaniei, în timpul egalului 2-2 dintre echipele lor.

Cele mai multe controverse au ca subiect Kosovo, cu majoritate albaneză, a cărui independență nu este acceptată de Serbia.

(sursa: Mediafax)

×