x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Clasamentul Grupei A stabilit de două goluri marcate în prelungiri

Euro 2024: Clasamentul Grupei A stabilit de două goluri marcate în prelungiri

de Redacție Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   08:30
Euro 2024: Clasamentul Grupei A stabilit de două goluri marcate în prelungiri
Sursa foto: Hepta

Germania a câștigat Grupa A la Euro 2024, după ce a reușit să egaleze Elveția în minutul 90+2, cu un gol marcat de Fullkrug. Ungaria a avut nevoie de 101 minute ca să își asigure victoria cu Scoția și o posibilă calificare în optimi, de pe locul trei al grupei.

Elveția – Germania 1-1 (1-0)

Golul egalizator al lui Niclas Füllkrug din minutul 92 s-a dovedit a fi suficient pentru a asigura primul loc în Grupa A. Germania și Elveția au remizat 1-1 la Frankfurt și au securizat primele două locuri ale grupei.

Impulsionat de un public entuziast, Robin Andrich a deschidă scorul în minutul 17, dar arbitrul italian Daniele Orsato a invalidat reușita, pentru un fault clar comis de Jamal Musiala asupra lui Michel Aebischer în faza anterioară.

Die Mannschaft s-a văzut condusă cu puțin înainte de jumătatea partidei. Fabian Rieder l-a scăpat pe Remo Freuler pe partea stângă, centrarea sa fiind fructificată de Dan Ndoye, care a trimis mingea la colțul din stânga porții lui Manuel Neuer. Lucrurile s-au înrăutățit pentru Germania, deoarece Jonathan Tah a primit un cartonaș galben -

Cu ajutorul lui Yann Sommer și cu o defensivă ermetizată, Elveția a reușit să păstreze avantajul și totodată primul loc în grupă, dar numai până în minutul 90+2.

Niclas Füllkrug și Leroy Sané, veniți de pe bancă, au revitalizat ofensiva germană, În minutul 85, lovitura de cap a lui Havertz a nimerit razant bara transversală. Când se părea că vor fi nevoiți să se mulțumească cu locul doi, Niclas Füllkrug a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap bine plasată, după o centrare a lui David Raum.

Scoția – Ungaria 0-1 (0-0)

Roland Sallai, omul meciului dintre Scoția și Ungaria, a dat de înțeles la interviul de la finalul meciului că Barnabas Varga este în stare stabilă, colegul său suferind un accident aparent grav, în urma unei busculade în careu, în minutul 69 al meciului. Varga a fost scos pe targă, după ce a primit îngrijiri pe gazon timp de mai multe minute.

În timp ce Barnabas Varga zăcea pe jos, acoperit cu prelate și îngrijit, disperarea a pus stăpânire pe cei cincizeci de mii de oameni aflați pe stadionul din Stuttgart și toată lumea a uitat care era miza meciului Scoția-Ungaria de la Campionatul European.

Apoi, după câteva minute aparent interminabile, Varga a părăsit terenul pe o targă, în aplauze, conștient, și a fost dus la spital. Meciul s-a reluat, iar naționala Ungariei a reușit ceea ce presa maghiară a catalogat ca o „minune”.

Magharii au avut nevoie de 101 minute pentru a obține primele trei puncte la Euro 2024, puncte, care în funcție de jocul rezultatelor ultimei runde, ar putea să le aducă o calificare de pe locul trei al grupei.

După ce nimerise bara cu câteva minute înainte, Csoboth a marcat cel mai important gol al vieții sale, la capătul unui contraatac rapid, și Ungaria s-a impus cu 1-0 în fața Scoției.

Maghiarii se clasează pe locul trei, cu trei puncte, și calificarea în optimile Campionatului European e în cărți, depinzând de rezultatele celorlalte meciuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Grupa A clasament EURO 2024