x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA aplică amenzi disciplinare Croației, Serbiei și Arabiei Saudite

FIFA aplică amenzi disciplinare Croației, Serbiei și Arabiei Saudite

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   21:05
FIFA aplică amenzi disciplinare Croației, Serbiei și Arabiei Saudite

Croația, Serbia și Arabia Saudită au fost amendate de către FIFA cu sume în valoare totală de 100.000 franci elvețieini (101.170 euro/ 106.850 dolari) pentru abateri disciplinare în timpul Cupei Mondiale Qatar 2022.

Croația, aflată în sferturi de finală, a primit cea mai mare amendă, 50.000 CHF, după ce fanii săi l-au insultat verbal pe portarul canadian Milan Borjan și au desfășurat un banner la adresa acestuia în timpul întâlnirii din faza grupelor, la 27 noiembrie.

Borjan, în vârstă de 35 de ani, s-a născut într-o regiune de etnie sârbă din Croația, pe care familia sa a părăsit-o în 1995, după ce a fost cucerită de forțele croate.

La nivel local se susține că etnicii sârbi au fugit cu tractoarele, fanii croați desfășurând un banner cu un tractor John Deere și schimbând sloganul publicitar pentru a-l ironiza pe Borjan.

În declarația FIFA se arată: "Federația croată de fotbal a fost amendată cu 50.000 CHF pentru încălcări legate de articolul 16 din Codul disciplinar al FIFA (utilizarea de cuvinte și obiecte pentru a transmite un mesaj care nu este adecvat pentru un eveniment sportiv) în legătură cu comportamentul suporterilor croați în timpul meciului Croația - Canada din 27 noiembrie, din cadrul Cupei Mondiale FIFA".

Federația sârbă de fotbal a primit o amendă de 20.000 CHF pentru un steag care a fost atârnat în vestiarul lor înainte de confruntarea cu Brazilia din 24 noiembrie.

Steagul arăta Kosovo ca parte a Serbiei, împreună cu mesajul "nu ne predăm", o imagine a acestuia devenind virală pe rețelele de socializare când a fost distribuită de Hajrulla Ceku, ministrul culturii, tineretului și sportului din Kosovo.

FIFA a declarat: "Federația de Fotbal a Serbiei a fost amendată cu 20.000 CHF pentru încălcări legate de articolul 11 din Codul disciplinar al FIFA și de articolul 4 din Regulamentul pentru Cupa Mondială FIFA 2022 în legătură cu un steag afișat în vestiarul său cu ocazia meciului Brazilia - Serbia din 24 noiembrie".

Arabia Saudită este a treia țară care este amendată în urma comportamentului jucătorilor săi în două dintre meciurile din faza grupelor.

Saudiții au obținut o victorie surprinzătoare cu 2-1 în fața Argentinei în primul meci din grupă, pe stadionul Lusail, pe 22 noiembrie, dar au părăsit turneul după înfrângerile ulterioare cu Polonia și Mexic.

Echipa lui Herve Renard a primit șase cartonașe galbene în ambele meciuri cu Argentina și Mexic, iar FIFA i-a amendat cu 15.000 CHF pentru fiecare meci.

Declarația lor a fost următoarea: "Federația de fotbal din Arabia Saudită a primit două amenzi de 15.000 CHF pentru comportamentul necorespunzător al echipei sale (un total de șase cartonașe ggalbene primite de jucătorii saudiți) în timpul meciurilor de la Cupa Mondială FIFA împotriva Argentinei și Mexicului din 22 noiembrie și, respectiv, 30 noiembrie".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa amenzi cupa mondială